Sari la conținut

Cele 7 simptome timpurii ale sindromului cervical și care sunt căile de prevenire

Cervical - Pixabay

Cele 7 simptome timpurii ale sindromului cervical și care sunt căile de prevenire. Cercetările au arătat că 7 din 10 persoane pot avea dureri de cervicale la un moment dat în viață.

Sindromul cervical descrie un sindrom paroxistic caracterizat prin cefalee, greţuri, vărsaturi, tulburări oculare şi neurovegetative, generate de proliferarea osteofitică şi reacţia inflamatorie ce determină angiospasm în teritoriul arterei vertebrale.

Cele 7 simptome timpurii ale sindromului cervical și care sunt căile de prevenire

Gâtul este un punct focal, unde se întâlnesc vase, nervi, țesuturi și oase, care contribuie la alimentarea cu sânge, la inervația creierului și a membrelor superioare, la susținerea capului, la mișcările din viața de zi cu zi, precum și la buna funcționare a respirației și a înghițirii și la multe alte funcții ale corpului uman.

Cercetările efectuate de experții de la Harvard au arătat că 7 din 10 persoane pot avea dureri de gât la un moment dat în viață.

Cele 7 simptome timpurii ale sindromului cervical sunt:

1. Durerea musculară;
2. Spasme musculare;
3. Dureri de cap;
4. Artrită;
5. Dureri nervoase;
6. Durere reflexă în altă parte (mână, umăr, degete);
7. Durere osoasă.

Cauzele pot fi stresul, somnul deficitar (calitate și cantitate), afecțiunile musculo-scheletice cronice, posturile deficitare și ridicarea de sarcini, potrivit pronews.gr.

Pentru a evita simptomele, experții recomandă să nu stați prea mult timp într-o singură poziție și încercați să faceți exerciții fizice cât de regulat puteți.

Dacă purtați ochelari, faceți-vă examene oftalmologice regulate, să nu folosiți mai multe perne și să limitați sarcinile fizice.

Activitățile care duc la apariția durerii cervicale

Majoritatea cazurilor de durere cervicala sunt produse de activități care implica mișcări repetate și prelungite ale mușchilor gatului, ligamentelor și tendoanelor, oaselor și articulațiilor. Acestea pot avea că rezultat întinderea (tensionarea excesiva sau suprasolicitarea musculara), entorsa, spasmul musculaturii cervicale sau inflamația.

Printre aceste activități se numără:
– menținerea unei poziții cu capul aplecat în fata sau menținerea capului într-o poziție neobișnuită pe perioade lungi de timp în timpul lucrului, cititului, uitatului la televizor sau vorbitului la telefon;
– dormitul pe o perna care este prea înalta sau care nu susține corespunzător capul sau dormitul cu fata în jos cu gatul sucit sau aplecat;
– susținerea capului în palme și menținerea lui în aceasta poziție pe perioade lungi de timp;
– munca sau exercițiul fizic în cadrul cărora se utilizează porțiunea superioara a corpului și brațelor, cum ar fi vopsitul unui tavan sau alte activități care implica ridicarea brațelor deasupra capului;
– stresul și concentrarea intensa asupra unei sarcini pot contribui la apariția durerii cervicale.

Punerea în tensiune se poate produce la nivelul unora sau mai multor grupe musculare care conectează capul, gatul și umerii. Acest fenomen poate duce la apariția senzației de constricție și durere la nivelul lor.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel