duminică, ianuarie 23, 2022

Simptome cancer pulmonar. Vrei să afli cât de sănătoși sunt plămânii tăi sau dacă ai semne de cancer pulmonar? Răspunde la 9 întrebări, pe site-ul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. 

Este foarte important de menționat faptul că acest test nu înlocuiește examenul medical, diagnosticarea sau tratamentul. Testul are rolul de a ajuta identificarea mai rapidă a simptomelor, medicul specialist fiind persoana cea mai potrivită pentru a oferi sfaturi și recomandări cu privire la probleme specifice de sănătate.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind suplimentele: Trei pastile car...

Tutunul este principalul factor de risc

“Cancerul pulmonar provoacă în Romania cele mai multe decese dintre toate cancerele, asta din cauza agresivității bolii și a faptului că este un inamic perfid, depistat în stadii avansate de cele mai multe ori. Vizitele regulate la medicul de familie şi efectuarea investigațiilor recomandate de către acesta pot conduce la identificarea unor boli pulmonare sau a cancerului pulmonar în stadii incipiente. Oamenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă fumatul cu adevărat și care sunt repercursiunile acestui viciu distrugător de vieți.

Tutunul este principalul factor de risc pentru cancerul pulmonar și, în plus, contribuie la multe alte patologii respiratorii, dar nu numai. Din păcate, statisticile din România nu sunt cele mai optimiste. Recomand tuturor românilor să renunțe acum la acest viciu pentru a avea plămâni mai sănătoși, pentru a trăi mai bine și mai mult alături de familie și cei dragi”, declară Cezar Irimia, președinte Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private