vineri, iunie 9, 2023

Semne de avertizare pentru limfom. Limfomul este un termen larg pentru cancerul care începe în celulele sistemului limfatic.

Nu are simptome obișnuite vizibile în stadiile incipiente și este un tip de cancer cu creștere lentă sau de grad scăzut, care poate cauza probleme grave.

Dacă este lăsat nedetectat, limfomul poate evolua într-un tip de cancer agresiv după mulți ani, după care simptomele devin îngrijorătoare și evidente. Simptomele limfomului pot varia de la o persoană la alta, chiar dacă nu toată lumea se confruntă cu aceleași probleme.

Cele două tipuri principale ale bolii sunt limfomul Hodgkin și non-Hodgkin. 

Câteva semne vizibile includ:

Semne și simptome ale limfomului: 1. Umflarea ganglionilor limfatici

Limfomul afectează limfocitele, care sunt celulele albe din sânge produse în măduva osoasă. Găsite mai ales în zonele gâtului, inghinelor și axilelor, limfocitele se umflă și se simt sensibile atunci când există o infecție.

Când există limfom, ganglionii se măresc pe măsură ce se umplu cu celule canceroase, cu toate acestea, este posibil să nu simți nicio durere.

2. Febră constantă

Dacă aveți limfom de grad scăzut, febră constantă și cronică este un semn comun, deoarece corpul dumneavoastră ar încerca să lupte împotriva infecției.

Dacă aveți febră, spuneți medicului dumneavoastră să investigheze și să determine cauza principală a problemei.

Semne și simptome ale limfomului: 3. Transpirații nocturne

Mulți oameni care suferă de limfom de grad scăzut pot avea transpirații nocturne și se pot uda din cauza limfomului.

Medicii spun că transpirațiile nocturne pot face parte din reacția corpului tău la substanțele chimice pe care celulele limfomului le produc.

4. Pierderea poftei de mâncare

Unul dintre primele semne ale limfomului include lipsa de foame sau greață, vărsături sau dureri abdominale când mănânci.

Experții în sănătate spun că limfomul se poate dezvolta în ficat sau splină, ducând la balonare, durere și pierderea poftei de mâncare din cauza acumulării de lichid.

5. Oboseala si oboseala

Cei care suferă de limfom se epuizează din cauza anemiei. Anemia este o afecțiune cauzată de lipsa globulelor roșii care transportă oxigenul în corpul tău.

Potrivit medicilor, persoanele cu limfom produc în exces limfocite și astfel nu există loc în măduva osoasă pentru a produce alte celule sănătoase.

Semne și simptome ale limfomului: 6. Dificultăți de respirație

De multe ori, limfoamele debutează în glanda timus situată în zona toracelui. Este posibil să observați umflarea pieptului care duce la apăsarea traheei provocând tuse, durere în piept sau presiune în piept.

Ganglionii limfatici umflați provoacă, de asemenea, acumularea de lichid în jurul plămânilor.

7. Pierdere în greutate

Unul dintre cele mai semnificative simptome ale limfomului este pierderea inexplicabilă în greutate chiar și fără a încerca.

Potrivit medicilor, pierderea în greutate are loc deoarece celulele canceroase cresc mult mai repede decât celulele normale și consumă mai multă energie decât celulele sănătoase.

Semne și simptome ale limfomului: 8. Piele uscată

Pielea uscată și alergiile provoacă multă mâncărime, care poate fi, de asemenea, un simptom al oricărei alte afecțiuni și, prin urmare, este omisă,

Cu toate acestea, medicii spun că dacă începeți să simțiți mâncărimi neobișnuit la nivelul mâinilor, picioarelor sau tălpilor, poate fi un limfom. Unul dintre cele mai proeminente semne de mâncărime a pielii este senzația de arsură și erupția cutanată.

Semne și simptome ale limfomului: 9. Sângerare

Unul dintre semnele proeminente ale limfomului include sângerări nazale, menstruații abundente sau chiar vânătăi frecvente sub piele.

Medicii spun că vânătăile sau sângerările sunt legate de lipsa producției de celule sănătoase, deoarece organismul nu este capabil să producă suficiente trombocite care să vă ajute la coagularea sângelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private