Sari la conținut

Cele mai bune 4 alimente și băuturi care vă pot îmbunătăți sănătatea creierului

Sursă foto: Total Gym

Alimente pentru creier și memorie. Tot mulți experți indică obiceiurile alimentare slabe ca fiind una dintre numeroasele cauze ale faptului că ratele bolii Alzheimer și Parkinson sunt în creștere.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că oamenii pot evita apariția acestor afecțiuni, făcând schimbări pozitive în dieta lor.

Cercetările au făcut legătura între mai mulți aminoacizi, proteine ​​și alți compuși care se găsesc în multe alimente cu sănătatea creierului. Sunt alimente comune, care există în orice gospodărie. 

Alimente bune pentru creierul tău

Somon: Somonul și alți pești grasi, cum ar fi tonul și anșoa, sunt surse excelente de acizi grași omega-3. Acești acizi sunt esențiali pentru funcționarea celulelor, conform Clinicii Cleveland, și stimulează sănătatea membranei și mențin celulele organismului să funcționeze la un nivel ridicat.

Dietele bogate în acizi omega-3 au fost legate de o mai bună sănătate a celulelor creierului și de creșterea fluxului de sânge către creier – despre care se crede, de asemenea, că previne problemele cognitive. La rândul lor, oamenii care consumă diete cu mult pește gras au o capacitate crescută de învățare, cogniție și o memorie mai bună.

Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă unei persoane să mănânce aproximativ o jumătate de kilogram de pește în fiecare săptămână.

Afine: Afinele, un superaliment cunoscut, sunt bogate în substanțe chimice numite flavonoide.

Aceste substanțe chimice sunt antioxidanți care ajută la combaterea „radicalilor liberi” din organism, care provoacă daune ADN-ului și pot reduce stresul oxidativ, pot preveni cancerul, reduc inflamația și protejează organismul de multe toxine.

Aceste beneficii pot ajuta la menținerea creierului sănătos și la reducerea riscului de declin cognitiv și a altor probleme neurologice dăunătoare. Cercetările anterioare au legat consumul regulat de afine – și alte fructe bogate în flavonoide, cum ar fi căpșunile – cu creșterea sănătății creierului la vârsta înaintată.

Dieta potrivită pentru evitarea declinului cognitiv

Cafea: Cafeaua poate ajuta la creșterea vigilenței pe termen lung și a performanței cognitive a unei persoane.

Cofeina, atunci când este folosită cu moderație, poate ajuta o persoană să creeze și să păstreze mai bine amintiri, potrivit cercetărilor anterioare. Persoanele care beau cafea în mod regulat au arătat, de asemenea, o mai bună vigilență, bunăstare, concentrare și o dispoziție mai bună.

Cu toate acestea, aceste beneficii se aplică în principal cafelei negre sau doar cafeinei pure. Zahărul este legat de o serie de probleme ale creierului pe termen lung, așa că adăugarea lui la cafeaua de dimineață ar trebui să fie limitată.

Spanac: Spanacul și alte legume cu frunze verzi închise, cum ar fi varza verde, sunt bogate în vitamine și minerale care au fost mult timp legate de sănătatea creierului.

Verdeturile sunt pline de vitamine B, vitamina E, vitamina K și acid folic, printre altele. Cercetările au asociat consumul unei singure porții de verdeață în fiecare zi cu un nivel redus de declin cognitiv odată cu vârsta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel