Sari la conținut

Cele mai bune 4 ceaiuri pentru detoxifierea ficatului și repararea funcțiilor hepatice

ficat gras
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Predispoziția genetică a bolilor de ficat

Cu toții ne confruntăm de mult timp cu pandemia de coronavirus și nu se poate nega faptul cât de important este să menținem ficatul sănătos. Un număr mare de persoane care au fost internate în spitalele cu infecție cu coronavirus s-au dovedit a avea funcție hepatică tulburată. Cu toate acestea, afectarea este temporară, dar este foarte important ca ficatul să revină la starea sa inițială, pe măsură ce oamenii se recuperează după boală fără a provoca daune permanente.

Pe de altă parte, mulți oameni din întreaga lume trăiesc cu afecțiuni care afectează ficatul, cum ar fi diabetul, problemele cardiace, bolile de rinichi și ciroza.

Și, dacă aveți un consum considerabil de alcool, niveluri ridicate de zahăr din sânge, obezitate, tensiune arterială crescută sau niveluri crescute de colesterol, este foarte important să faceți unul dintre primii pași – mergeți pentru o detoxifiere a ficatului și reparați funcțiile ficatului.Puteți opta pentru multiple variante pentru a vă curăța ficatul – medicamente, terapie nutrițională, imunoterapie, schimbarea stilului de viață, rezecție chirurgicală și chiar transplant de ficat.

Cele mai bune ceaiuri pentru a vă curăța ficatul

Dar dacă îți spunem că poți avea cele mai bune ceaiuri pentru a curăța ficatul ?! O terapie naturală alternativă dovedită pentru îmbunătățirea și protejarea sănătății ficatului tău. De fapt, oamenii, în special din Europa și SUA, trec la alternative pe bază de plante, cum ar fi ceaiul pentru funcția hepatică.

Ceai de musetel

Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru curățarea ficatului . Deoarece mușețelul are o acțiune nervoasă asupra organismului, calmează organismul și ne ajută să adormim.

Prin urmare, este o ceașcă perfectă de băutură caldă de noapte, fără cofeină. Conține conținut de sesquiterpenă lactonă care ajută ficatul să-și elibereze căile de detoxifiere.

Și, în sfârșit, proprietățile antiinflamatorii ale plantei permit organismului să se ocupe în mod eficient de buna funcționare a procesului de detoxifiere.

Puteți încerca ceaiul verde de mușețel Vahdam cu mentă, care este unul dintre cele mai bune ceaiuri verzi de detoxifiere înainte de culcare.

Ceai de mușețel

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă sau ceai de mentă este o plantă utilă care ajută la procesul digestiv datorită cantităților mari de ulei esențial, cum ar fi mentolul și mentona.

Ficatul este un organ important din organism care ajută la funcțiile digestive și de detoxifiere ale organismului. Deci, ceea ce se întâmplă este că menta învinge stagnarea alimentelor, care este un simptom comun al supraalimentării care duce la tulburări de somn.

Și, așa cum v-am spus, somnul este important pentru ca orice organ să funcționeze corect.

Ceai de mentă

Ceai de ghimbir și lămâie

De secole, ghimbirul și lămâia combinate a fost rețeta perfectă pentru pierderea în greutate. Și, asta nu este tot ! Datorită vitaminei C și antioxidanților care sunt prezenți în acest ceai din plante, funcționează bine în eliminarea toxinelor și îmbunătățirea metabolismului organismului.

De asemenea, ajută la reducerea umflăturilor abdominale.

Ceaiul verde de lămâie și ghimbir , care are un nivel mediu de cofeină, este cel mai bine consumat dimineața și după-amiaza. Pentru a face ceașca perfectă, fierbeți 200 ml de apă la 80-90 de grade Celsius și puneți la macerat două până la trei minute. Se bea cald cu miere.

Ceai din plante de turmeric

Acum, turmericul a fost și va rămâne întotdeauna planta  vedetă atunci când vine vorba de orice fel de detoxifiere sau repararea celulelor hepatice.

Ingredientul său activ vedetă, curcumina, ajută enzimele care elimină toxinele și conține antioxidanți care repară celulele hepatice. Pentru a adăuga mai mult lauri, ajută, de asemenea, ficatul la detoxifierea metalelor, stimulând în același timp producția de bilă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel