Sari la conținut

Cele mai bune 4 legume pentru curăţarea vaselor de sânge

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, după vârsta de 25-30 de ani, să consumați cât mai des fructe şi legume.

De altfel, legumele sunt piatra de temelie a unei diete sănătoase, având un conţinut bogat în vitamine și minerale esențiale. De asemenea, conțin mulți antioxidanți care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.

Studiile confirmă că un consum regulat de legume are o relație puternică cu sănătatea vaselor de sânge din zona gâtului, care joacă un rol esențial în alimentarea cu sânge a creierului. Dacă aceste vase se îngustează și se oclud, atunci creierul devine o țintă mai ușoară pentru ischemie.

Sfeclă

Sfecla este foarte benefică pentru sănătate deoarece este bogată în vitamine, minerale și compuși organici precum carotenoizi, vitamina C, magneziu, fier, cupru și fosfor, fiind în același timp o sursă excelentă de antioxidanți. Au foarte puține calorii și nu au colesterol.

sfecla roșie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Varză

Varza este o legumă sănătoasă pentru inimă. Este foarte bogat în nutrienți utili pentru sănătatea vaselor de sânge. Varza este bogată în vitamina C, care luptă împotriva inflamației și îmbunătățește digestia.

Pe lângă sănătatea inimii, varza ajuta la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului, doi factori cheie în apariţia bolilor de inimă şi a ischemiei.

Conopidă

O porție de conopidă asigură 12% din aportul zilnic de fibre. Conopida este o sursă bună de vitamina C și K. Vitamina K este esențială pentru o inimă sănătoasă și oase puternice.

Acidul folic și vitamina B6 găsite în conopidă sunt, de asemenea, importante pentru metabolism și curăţarea sângelui de toxine.

Brocolli

O porție de broccoli oferă 20% din doza recomandată de fibre și satisface nevoile zilnice de vitamina C, K, A și folat. Broccoli este bogat în vitamina B6, calciu, fier și vitamina E.

Fierul este esențial pentru sănătatea sângelui, în timp ce calciul întărește oasele și hormonii. Vitamina E joacă un rol esențial în pielea sănătoasă, dar mai ales susține inima, vederea și creierul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel