luni, ianuarie 25, 2021
Elena Oceanu

Estimările doctorilor în privinţa vieţii sexuale a românilor nu sunt deloc favorabile: în jur de 1,3 milioane de bărbaţi români suferă de disfuncţii erectile (DE), însa doar 1% dintre ei se prezintă la medic ca să ceară un tratament.

Specialiştii afirmă că 80% dintre cazurile de DE sînt cauzate de anumite boli, precum diabetul (din doi diabetici, unul are disfuncţie erectilă), hipertensiunea arterială, bolile de ficat sau rinichi etc. Factorii psihologici sunt răspunzători pentru 20% dintre cazurile de DE (stresul, anxietatea, depresia).

Deși ideal ar fi să mergi la doctor dacă te confrunți cu această problemă, nu strică să încerci și acasă câteva remedii foarte uşor de găsit:

  1. Morcovi

Sunt un ajutor de nădejde în tratarea impotenței. Pentru rezultate cât mai bune amestecați aproximativ 150 grame de morcovi tăiați mărunt cu un ou fiert tăiat bucăți și o lingură de miere. Consumați acest amestec în fiecare zi, cel puțin o lună.

2. Curmale uscate

Curmalele uscate sunt foarte eficiente în tratarea disfuncțiilor erectile datorită proprietății lor de a furniza energie. Amestecate cu alune și fistic în cantități egale (aproximativ 100 de grame) și consumate în fiecare zi te vor ajuta să-ți rezolvi sau măcăr să îţi mai remediezi problemele din dormitor.

3. Ghimbir

Sucul extras din ghimbir este un afrodiziac foarte apreciat și este foarte eficient în tratarea impotenței. Pentru rezultate cât mai bune, beți jumătate de linguriță de suc de ghimbir împreună cu un ou fiert și o lingură de miere în fiecare seara timp de o lună.

4. Sparanghel

Pe lângă potasiu şi vitamina A care sporesc apetitul sexual, sparanghelul conţine şi vitamina E cunoscută pentru proprietatea sa de a stimula producţia de hormoni sexuali.

5. Țelină

Cunoscută şi ca plantă medicinală afrodisiacă, ţelina este un aliment tradiţional pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale. Frunzele sunt indicate ca şi condiment pentru o mulţime de mâncăruri vitalizante, dar şi ca ingredient pentru salatele de crudităţi.

6. Usturoi

Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis.

7. Pește

Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spramatozoizi.