Sari la conținut

Cele mai bune anticoagulante naturale. Fluidizează sângele și ajută la prevenirea cheagurilor

leguma care creste calciul din sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Anticoagulante naturale. Cu toții știm cât de importantă este alimentația sănătoasă atunci când vrem să rămânem sănătoși. Știai însă că alimentația are un rol esențial în susținerea unei circulații sănătoase? Sunt cazuri în care anumite probleme legate de circulația sângelui sunt în strânsă legătură cu obiceiurile alimentare nesănătoase.

Mai exact, sunt asociate cu o dietă săracă în fibre și în potasiu și prea bogată în sodiu. De asemenea, sedentarismul, lipsa activității fizice pot fi cauze ale unei circulații deficitare. Medicii atrag atenția asupra faptul că o persoană cu probleme de circulație sanguină pot să aibă în ani, hipertensiune arterială, hemoroizi, vene varicoase, varice în termeni populari.

Alimente bune pentru circulație

Deși problemele circulatorii sunt adesea tratate cu medicamente, consumul anumitor alimente poate îmbunătăți, de asemenea, fluxul sanguin.

Iată ce alimente pot stimula circulația și menținerea unui flux sanguin sănătos:

  • Peștele. Mai exact, somonul și heringul aduc beneficii inimii fiindcă sunt bogați în acizi Omega 3 care pot îmbunătăți circulația sângelui.
  • Este ideal atunci când se dorește menținerea unei bune circulații a sângelui.
  • Fiind bogate în vitamina C și bioflavonoide acestea ajută la menținerea în parametrii optimi a circulației sangvine.
  • Nucile conțin vitamina B3 al cărui rol este de a preveni problemele de circulație a sângelui.
  • Semințele de dovleac. Fiind bogate în vitamina E contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge.
  • Pepenii verzi. Aceștia sunt bogați în licopen care poate preveni formarea plăcii de aterom.
  • Sunt fructe bogate în antioxidanți polifenoli și nitrați, care sunt vasodilatatoare puternice.
  • Este o legumă care poate să mențină sănătatea inimii. Această legumă îmbunătățește circulația, ajutând arterele și venele să se lărgească atunci când crește fluxul de sânge. De asemenea, ceapa are antiinflamatorii, care pot stimula fluxul sangvin și sănătatea inimii prin reducerea inflamației.
  • Sfecla roșie. Sucul de sfeclă contribuie la îmbunătățirea fluxului de oxigen în țesutul muscular, stimulează fluxul sanguin mai ales în cazul celor cu probleme circulatorii.

De asemenea, consumă cât mai multe alimente bogate în fibre, acestea fiind excelente atunci când îți dorești îmbunătățirea circulației sângelui. Explicația este aceea că acestea scad nivelul colesterolului și a trigliceridelor din sânge.

Mai mult, fibrele sunt ideale pentru că favorizează digestia. Așa că fă-ți un obicei din a consuma cât mai multe alimente bogate în fibre precum sunt: perele, merele, avocado, smochinele, prunele uscate, fasole verde, sfeclă roșie, țelină, broccoli, morcovi, spanac, anghinare, hrișcă, orez, grâu. Și fructele uscate precum nuci, migdale, arahide, fistic sunt bune.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel