joi, august 11, 2022

Expectorantele naturale sunt soluții la îndemână pentru tusea care nu mai trece. De mare ajutor vă pot fi ceaiurile făcute din ridiche neagră, cel de varză albă, ambele amestecate cu miere, dar şi sucul de ceapă. Produsele naturiste nu înlocuiesc tratamentele medicale. Sunt doar adjuvante.

Sucul de ridiche negră cu miere

Ridichiile se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Apoi acea compoziție se stoarce bine, iar sucul rezultat se transferă într-un recipient de sticlă.

Te-ar mai interesa: Ce este bine să dăm de pomană de Sfânta Maria Mare...

Adăugați 2 lingurițe de miere și amestecați bine. Apoi depozitați recipientul la rece. Copiii trebuie să consume între una şi două linguriţe iar adulţii, 1-2 linguri, de trei ori pe zi, până când tusea şi răguşeala dispar.

Sucul de varză albă cu miere ajută la expectoraţie

Se face din varză proaspătă, care se curăţă de foile exterioare, se spală şi se scurge de apă. Tocaţi mai întâi varza cu cuţitul, iar apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat şi stecuraţi-o.

În suc se adaugă miere după gust. Se pătrează la frigider, însă nu mai mult de 24 de ore. Până la vindecarea bronşitei, se recomandă 5-6 linguri pe zi.

Te-ar mai interesa: Luna Plină sub semnul Vărsătorului: Ce schimbări s...

Sucul din ceapă uscată

Se face din circa 100 de grame de ceapă (bulb). După ce a fost spălată, ceapa se mărunţeşte. Se stoarce şi se separă sucul. Se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, până la ameliorarea bolii.

Inhalaţii pe bază de plante

Inhalaţiile de muşeţel, levanţică, cimbru acţionează asupra organismului prin fluidificarea secrețiilor bronhice, ceea ce duce la uşurarea expectoraţiei.

Te-ar mai interesa: Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă fa...

* Luaţi părţi egale din următoarele plante: muşeţel, lenvănţică, cimbru, izmă, rozmarin, frunze şi ramuri tinere de pin de munte. Din amestec folosiţi două linguri la un litru de apă fierbinte, pe care-l puneţi într-un vas de sticlă, cu gura largă. Persoana bolnavă se aşază în faţa vasului, aplecându-se cu capul deasupra lui şi se acoperă cu un prosop de baie. Atâta timp cât din bol ies aburi, se inspiră pe nas şi pe gură, alternativ, timp de 20-30 minute. Se recomandă două inhalaţii pe zi, una dintre ele seara, înainte de culcare.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

În plus, se mai pot folosi la inhalaţii şi uleiul de brad, de pin sau de molid, datorită efctelor antiinflamatorii şi antiseptice asupra căilor respiratorii. Puneţi câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte şi inspiraţi adânc vaporii degajaţi. Pe lângă aceste uleiuri, mai puteţi apela şi la uleiul de ienupăr (are efect calmant) sau de isop, folosindu-l în acelaşi mod, se pun câteva picături într-un vas cu apă fierbinte şi se inspiră adânc. Se recomandă inhalaţii de 2-3 ori pe zi.

Te-ar mai interesa: Vedeta lunii SEPTEMBRIE: zodia care va avea noroc ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private