sâmbătă, septembrie 24, 2022

Celulita, în mod normal, nu afectează organismul din punct de vedere al sănătății. Cu toate acestea, ea reprezintă o problemă de ordin estetic pentru o multitudine de persoane. Femeile sunt mai predispuse la dezvoltarea celulitei, dar, din fericire, există metode eficiente prin care putem îmbunătăți aspectul pielii.

Această afecțiune se manifestă prin depunerea neuniformă a țesutului adipos în organism. În majoritatea cazurilor apare la femei, însă aceasta poate afecta și bărbații. Celulita poate fi vizibilă în anumite zone ale corpului predispuse la depunerea țesutului adipos, precum brațe, fese, coapse.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Deși nu se poate îndepărta complet, există anumite metode prin care putem îmbunătăți în mod considerabil aspectul pielii.

Cum scapi de celulită?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie care sunt cele mai bune metode de a elimina celulita de tip fibros.

Cum scapi de celulita de tip fibros?

Ca să scapi de celulita de tip fibros e important să înțelegi și ce orizont de timp îți este necesar: în funcție de gradul de severitate al celulitei, o reducere cu 1-2 trepte se obține în prima lună, apoi durează ceva mai mult ca să vezi rezultate constante. Ideea este că dacă ai o celulită foarte accentuată, ea nu va dispărea niciodată, dar poate fi ținută sub control într-un stadiu care să îți permită să te bronzezi pe plaja fără să stai stresată. Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont pentru a scăpa de celulita fibroasă este să fim permanent atente la alimentația, hidratarea și antrenamentele noastre.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Primul pas este cel alimentar.

Ai nevoie de o dietă bogată în legume și fructe, cu consum echilibrat de proteine de bună calitate (pește de captură, pasări crescute lent, carne slabă de vițel), din care elimini dulciurile, prăjelile și alimentele grase și sărate iar asta te ajuta să începi să rezolvi problema celulitei fibroase de pe picioare sau fund. De asemenea, este important să te preocupi de aportul de lichide: bea multă apă (trebuie să consumăm între 35- 44 de ml de apă per kilogram corp), evită sucurile carbogazoase și pe cele dulci, consumă cu moderație cafea și renunță la ceaiurile de slăbire.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Antrenamentele (în general exercițiile fizice) sunt și ele foarte importante: mergi la sală de 2-4 ori pe săptămână, la ore de cardio de intensitate moderată, dar și la pilates sau yoga, pentru a stimula sistemul limfatic.

Celulita de tip fibros raspunde bine la tratamente cu radiofrecvență și masaje endermologice, iar daca bugetul permite acest gen de tratamente, ele vor face o diferență în bine pentru masa musculară. Însă trebuie să știm că celulita fibroasa se reinstalează odată cu revenirea la o alimentație nesănătoasă și sedentarism”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private