Carnea de porc, cozonacul, prăjiturile și alcoolul sunt responsabile de creșterea nivelului colesterolului. Pentru a-l readuce la valori normale și a-l ține în frâu, iată ce trebuie să faceți
Un regim alimentar potrivit este cea mai simplă mentodă pentru a ține în frâu colesterolul, însă când vine vorba de persoane care au suferit un infarct miocardic, au o afecțiune cardiovasculară sau sunt hipertensive, pe lângă dietă, este nevoie și de tratament medicamentos.
Așadar, regimul alimentar trebuie să conțină cât mai multe fructe și legume, cereale integrale și diverse lactate degresate, pește atât slab, cât și gras. „Toate alimentele tradiționale românești preparate din porc conțin grăsimi animale care cresc valoarea colesterolului sangvin. Dulciurile și alcoolul în exces cresc colesterolul și valoarea trigliceridelor. Atât colesterolul crescut cât și trigliceridele crescute sunt grăsimi rele care formează depuneri de colesterol pe arterele inimii, crescând riscul de accident cardiovascular”, explică medicul cardiolog Luminița Iliuță. În consecință, evitați preparatele din oaie, miel, brânzeturile grase, care au un conținut de colesterol aproape similar cu cel al cărnii grase de porc, dulciurile concentrate și alcoolul.
Colesterolul nu trebuie să depășească valoarea 200!
Rostopască, păpădie și urzică
Persoanele care nu pot lua medicamente din diverse motive, pot încerca extractele din plante.
Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…
Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…
Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…
Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există un elixir natural…
Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…
Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat În…