vineri, februarie 3, 2023

Îndepărtarea părului facial nedorit. Hirsutismul se referă la creșterea excesivă a părului cu model masculin pe fața și corpul unei femei. Acest lucru poate apărea din diverse motive, cum ar fi dezechilibrul hormonal, fiecare având propriul său curs de tratament.

Împreună cu tratamentul medical, pot fi luate anumite măsuri de auto-îngrijire pentru a ajuta la gestionarea cauzei de bază. Acest articol discută despre remediile casnice care pot ajuta la îndepărtarea și prevenirea părului facial.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Remedii la domiciliu pentru îndepărtarea părului facial nedorit

Cele mai frecvente cauze ale hirsutismului sunt fie genetice, fie endocrinologice.

În timp ce cazurile genetice pot fi gestionate numai cu tratament medical, următoarele remedii la domiciliu pot ajuta la corectarea dezechilibrului hormonal și, astfel, la hirsutism.

Cu toate acestea, aceste remedii sunt susținute doar de câteva studii și, prin urmare, ar trebui încercate numai după consultarea unui medic.

 1. Bea ceai de mentă

Ceaiul de mentă se dovedește a avea o activitate anti-androgenă semnificativă, care poate ajuta la gestionarea hirsutismului la utilizarea continuă.

Mod de utilizare: Consumați o ceașcă de ceai de mentă în fiecare zi. Puteți încerca, de asemenea, capsule de mentă de mentă la consultarea medicului dumneavoastră.

 1. Creșteți aportul de zinc

Un studiu a raportat că consumul a 50 mg de zinc poate ajuta la gestionarea creșterii părului la femeile hirsute.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Zincul acționează prin blocarea unei enzime implicate în metabolismul testosteronului care determină creșterea excesivă a părului.

Mod de utilizare: Zincul se găsește în stridii, păsări de curte, nuci, fasole, cereale fortificate pentru micul dejun și cereale integrale. De asemenea, puteți lua suplimente de sulfat de zinc și pastile care conțin zinc.

 1. Folosiți suplimente cu inozitol

Mio-inozitolul poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului, iar D-chiro-inozitolul poate ajuta la reducerea nivelului de testosteron.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

 1. Consumați acid folic

Acidul folic poate ajuta la reglarea nivelului de homocisteină, un nivel crescut al acestuia putând crește riscul sindromului ovarian polichistic, o cauză frecventă a hirsutismului.

 1. Consumați scorțișoară

Scorțișoara este cunoscută pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină și profilul lipidic la (14) pacienți cu SOP. În plus, mai multe femei hirsute au raportat că aportul oral de scorțișoară ajută la gestionarea creșterii părului.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

Mod de utilizare: Deși nu există o doză fixă, un studiu sugerează consumul a 1,5 g de scorțișoară de trei ori pe zi.

Următoarele remedii la domiciliu pot ajuta la îndepărtarea părului facial nedorit și excesiv.

 1. Zaharire (epilare cu zahăr)

Se amestecă 1 linguriță de miere, 1 linguriță de apă și 2 lingurițe de zahăr granulat. Încălziți acest amestec până fierbe și devine întunecat și lăsați-l să se răcească până devine ușor cald.

Aplicați-l pe zona afectată și îndepărtați-l într-o direcție opusă creșterii părului după câteva minute.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

 1. Mască de față de casă

Următoarele măști de față naturale pot ajuta la îndepărtarea părului facial nedorit:

 • Mască de curcuma cu papaya: Se amestecă papaya în curcuma pentru a forma o pastă. Aplicați pasta pe zona afectată și spălați-o cu apă călduță după câteva minute.
 • Mască de făină de porumb: Se amestecă un albuș de ou cu 1 lingură de făină de porumb și zahăr. Aplicați pasta pe față și spălați-o cu apă călduță după ce se usucă.
 1. Ras

Aceasta este una dintre cele mai simple și mai frecvente modalități de a îndepărta părul facial nedorit. Cu toate acestea, trebuie repetat des.

 1. Ceară

Puteți găsi ceară sintetică specifică pentru părul facial în farmacie. Cu toate acestea, evitați epilarea cu ceară dacă luați izotretinoină sau antibiotice.

 1. Epilare

Epilatoarele pot ajuta la scoaterea părului din rădăcini. Deși efectul său durează până la 4 săptămâni, este o procedură dureroasă

 1. Cremă depilatoare

Aceste creme ajută la dizolvarea părului nedorit și au un efect mai durabil decât bărbieritul. Cu toate acestea, un test este obligatoriu, deoarece crema vă poate irita pielea.

Hirsutismul este o prezentare obișnuită în mediile clinice în rândul femeilor, cauza cea mai frecventă fiind hiperandrogenismul.

Hirsutismul nu numai că afectează aspectul fizic, ci poate afecta și stima de sine a unei femei. Consultați un medic pentru a identifica cauza principală a hirsutismului și primiți tratamentul adecvat.

Mai mult, asocierea managementului medical cu măsuri de auto-îngrijire și remedii la domiciliu poate ajuta la o mai bună gestionare a afecțiunii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private