luni, ianuarie 30, 2023

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună care provoacă dureri și leziuni articulare, de cele mai multe ori, în ambele părți ale corpului. Treptat, deși o singură articulație a manifestat simptome specifice, articulația pereche va fi și ea afectată de artrita reumatoidă.

Artrita reumatoidă afectează în mod considerabil calitatea vieții, iar cei mai mulți pacienți nu mai reușesc să îndeplinească sarcinile simple de zi cu zi. De asemenea, durerea se manifestă în episoade severe, fiind urmate de perioade de ameliorare.

Dacă afecțiunea este diagnosticată la timp, durerea severă poate fi evitată. Cele mai comune semne ale artritei reumatoide sunt:

  • dureri ale articulațiilor (independente sau manifestate și în ambele părți ale corpului)
  • umflarea articulațiilor
  • rigiditate
  • oboseală cronică
  • dificultate în îndeplinirea sarcinilor și pierderea funcțiilor articulare

Remedii naturiste care te pot ajuta să ameliorezi durerea provocată de artrita reumatoidă

Ghimbir

Te-ar mai interesa: Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supl...

Ghimbirul este o alegere excelentă când vine vorba despre tratarea și ameliorarea simptomelor specifice ale artritei reumatoide. Această plantă are proprietăți inflamatorii, datorită conținutului ridicat de gingerol. Aceasta substanță este responsabilă pentru reducerea inflamației, a rigidității și, implicit, a durerii. Cea mai bună metodă de a-l consuma este sub formă de ceai, însă poate fi găsit și sub formă de ulei. Uleiul de ghimbir se recomandă pentru uz extern, cu aplicare locală.

Aloe vera

Recunoscută în medicina alternativă pentru proprietățile sale calmante, aloe vera este un remediu perfect pentru ameliorarea durerilor provocate de artrita reumatoidă. Aplicat local, gelul de aloe vera calmează durerile și, totodată, îmbunătățește circulația. Asigură-te că gelul folosit este 100% natural, dacă este achiziționat din comerț. Cea mai bună metodă, însă, este de a-l prepara acasă.

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

Ceai verde

Ceaiul verde are nenumărate beneficii asupra întregului organism. Acesta este bogat în antioxidanți și substanțe esențiale pentru a proteja organismul de factorii externi dăunători și radicalii liberi. Antioxidanții sunt esențiali pentru protecția și regenerarea celulelor și țesuturilor, eliminând radicalii liberi produși în timpul arderilor celulare. De asemenea, ceaiul verde are efect antiinflamator și ameliorează durerea provocată de această afecțiune. Ceaiul verde se consumă, de cele mai multe ori, sub formă de ceai.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private