Sari la conținut

Beneficiile sucului de morcov – ghimbir pentru sănătate. Iată rețeta călugărilor greci transmisă din generație în generație

morcov

Beneficiile sucului de morcov – ghimbir pentru sănătate. Mulți oameni caută modalități de a rămâne sănătoși și de a avea o piele strălucitoare. Urmarea unei diete bine echilibrate, bogate în nutrienți, poate fi un început bun pentru a rămâne sănătos și a obține substanțe nutritive care susțin sănătatea pielii.

Consumul de mai multe fructe și legume, chiar și ca băutură, este o modalitate ușoară de a obține acești nutrienți vitali. Un prim exemplu al unei astfel de băuturi sănătoase este sucul proaspăt de ghimbir-morcov.

Ghimbirul și morcovul vă pot îmbunătăți sănătatea în multe feluri.

Morcovi

Morcovii au fost folosiți în mai multe culturi de secole sub formă de supe și sucuri datorită dulceaței lor naturale și proprietăților de sănătate.

Alte beneficii importante ale consumului de morcovi sunt:

 • Morcovii sunt o sursă bună de carotenoizi, și anume, beta-carotenul, care este forma pro-vitamină a vitaminei A și antioxidanții luteină și zeaxantină.
 • Carotenoizii au fost asociați cu efecte de stimulare a imunității și cu un risc mai mic de anumite boli degenerative.
 • Morcovii pot promova sănătatea pielii, deoarece beta-carotenul prezintă o protecție UV moderată, care poate ajuta la prevenirea arsurilor solare.
 • Beta-carotenul, luteina și zeaxantina din morcovi sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea ochilor.
 • Consumul de morcovi este probabil asociat cu un risc redus de anumite tipuri de cancer și cu o sănătate cardiacă îmbunătățită. Cu toate acestea, este nevoie de cercetări concludente suplimentare.
 • Morcovii sunt o sursă de mulți alți nutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, mangan, fier și fibre. De asemenea, sunt în mod natural săraci în sodiu, calorii și grăsimi.

Ghimbir

Rădăcinile de ghimbir conțin compuși activi numiți gingeroli, care conferă aromă și parfum pentru care este cunoscut acest rizom.

Sucul extras din ghimbir are un gust destul de picant, puternic și înțepător și este adesea diluat înainte de consum. Deși poate părea laborios, îndulcirea ghimbirului este destul de ușoară.

La fel ca morcovii, ghimbirul oferă multe beneficii pentru sănătate:

 • Ghimbirul demonstrează puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care contribuie la întărirea sistemului imunitar.
 • Gingerolii din ghimbir ajută la ameliorarea greaței și greaței de dimineață.
 • Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut sub numele de carminativ, o substanță care ajută la eliminarea gazelor excesive din sistemul digestiv. Timp de secole, ghimbirul a fost folosit ca remediu pentru colici și dispepsie.
 • Ghimbirul are proprietăți analgezice care ajută la ameliorarea durerii asociate menstruației.

Avantajele utilizării împreună a Morcovului cu ghimbir

Atât ghimbirul, cât și morcovii sunt nu numai bogate în minerale, vitamine și antioxidanți, ci se completează și reciproc în ceea ce privește gustul.

Se amestecă bine împreună, cu gustul dulce al morcovilor tocind aroma puternică a ghimbirului pentru a face o băutură răcoritoare și gustoasă.

Puteți îmbunătăți și mai mult gustul și valoarea nutritivă a acestei băuturi adăugând alte ingrediente care promovează sănătatea, cum ar fi lămâia și scorțișoara.

Lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic, benefic pentru pielea și imunitatea ta. Vitamina C prezintă, de asemenea, efecte antiinflamatorii pentru combaterea obezității și a sindromului metabolic.

Ingrediente suc morcov- ghimbir

 • 4-5 morcovi
 • 2 cm de radacina de ghimbir
 • ½ lamaie
 • Pudra de scortisoara (optional)
 • Sare de mare (optional)

Mod de preparare:

 1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
 2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
 3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
 4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
 5. Turnati sucul intr-un pahar.
 6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
 7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: