joi, martie 30, 2023

Semne clare că suferi de depresie. Depresia este o afecțiune grea, pentru că nu ține doar de depășirea unei probleme, ci de lipsa speranței

Suferi de depresie sau treci doar printr-o stare trecătoare de oboseală sau tristețe? În această perioadă, în care realitatea este complet diferită pe unele paliere ale vieții, față de cea de acum un an și jumătate, să zicem, te poți simți adesea trist, fără motiv. Sunt zile în care te simți obosit, scurs de energie, pierdut în propria ta viață. E bine să știi când și dacă este cazul să te îngrijorezi.

Te-ar mai interesa: Această plantă este o binecuvântare de la Dumnezeu...

Depresia este o afecțiune din spectrul afectiv care poate influența negativ calitatea vieții, imaginea de sine și în cazuri severe, poate provoca suicid. Depresia poate sa apaăa oricând, la oricine. Și poate sa fie tratată în urma consultului cu medicul specialist.

Conform universityhealthnews.com, în momentul în care starea voastră de spirit afectează grav felul în care vă simțiți, gândiți, dormiți, lucrați sau comunicați cu cei din jurul vostru, aveți de-a face cu depresia.

Semne clare că suferi de depresie

Oamenii de știință au stabilit care ar fi momentul în care se poate vorbi despre o depresie. Aceștia au descoperit că dacă ați experimentat unele dintre următoarele 10 simptome în cea mai mare parte a zilei, aproape zilnic, timp de cel puțin două săptămâni, puteți suferi de depresie:

Te-ar mai interesa: Metoda revoluționară prin care infarctul poate fi ...

1. Stare de tristețe sau anxioasă persistentă.

2. Sentimente de lipsă de speranță sau pesimism.

3.  Sentimente de vinovăție, lipsă de valoare sau neputință.

4. Pierderea interesului sau a plăcerii pentru hobby-uri și activități.

5. Scăderea energiei sau a senzații de oboseală constantă.

6. Deplasarea sau vorbirea încetinite.

7. Neliniște.

8. Dificultate de somn, trezire de dimineață sau insomnie.

Te-ar mai interesa: Tratamentele pentru obezitate, introduse de OMS pe...

9. Apetit și/sau modificări de greutate.

10. Gânduri de sinucidere sau moarte, tentative de sinucidere.

Depresia este o afecțiune grea, pentru că nu ține doar de depășirea unei probleme, ci de lipsa speranței

Multe boli au simptome și semne ușor de observat: o erupție cutanată, febră mare, căderea părului, articulații umflate. Alte boli pot fi detectate prin teste de sânge sau radiografii. Depresia nu poate fi, însă, detectată la exterior. Majoritatea persoanelor care suferă de depresie arată bine, iar rezultatele testelor lor sunt normale.

Te-ar mai interesa: Specialiștii antenționează că aproape jumătate din...

Persoanelor care nu au suferit niciodată de depresie, le este foarte greu să-i înțeleagă pe cei care refuză să se mai dea jos din pat. Sau care nu vor să mai comunice cu prietenii lor. Sau că se plâng că nu mai au chef să facă nimic.

Studiile arată că, adesea, bărbaților cu depresie le este mai dificil decât femeilor, pentru că societatea le impune să fie „bărbați” în fața necazurilor și provocărilor. Depresia este o afecțiune grea, pentru că nu ține doar de depășirea unei probleme, ci de lipsa speranței.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, spitalizat! De ce a ajuns pe mâna m...

Cum primești ajutor în depresie. Tratament

Depresia este o boală complicată în care procesele de gândire nesănătoase, obiceiurile proaste și substanțele chimice sau hormonii necontrolate ale creierului funcționează în tandem pentru a produce simptome de tristețe, durere, epuizare, probleme de somn și sentimente de disperare.

Tratamentul depresiei constă tocmai în spargerea acestui ciclu. În acest sens, al tratamentului, ajută medicamentele, care vă pot ajuta să vă reechilibrați creierul și să vă stimulați energia, și terapia cognitivă, care vă poate învăța cum să vă echilibrați viața și perspectiva asupra ei.

Milioane de oameni suferă de depresie, dar, cu un tratament adecvat, mulți dintre ei se întorc la vieți de calitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private