Cele mai „dureroase” 20 de afecțiuni de sănătate

Durerea este subiectivă, ceea ce înseamnă că va fi resimțită în moduri diferite de către persoane diferite.

Ceea ce poate părea extrem de dureros pentru o persoană poate să nu fie atât de rău pentru alții.

De asemenea, este dificil să înțelegeți nivelul de durere al altcuiva dacă nu v-ați confruntat cu ea personal.

Cu toate acestea, NHS a întocmit o listă cu ceea ce se consideră a fi cele mai dureroase 20 de afecțiuni și boli experimentate de oameni.

Pentru cei care suferă, acestea pot face viața de zi cu zi dificilă și chiar îi pot face uneori imobilizați.

Endometrioza

O afecțiune puțin cunoscută sau înțeleasă până acum, endometrioza apare atunci când țesutul similar cu mucoasa uterină crește în alte locuri, cum ar fi trompele uterine și ovarele.

Aceasta poate avea ca rezultat dureri pelviene cronice, precum și dureri la mersul la toaletă și în timpul și după sex, alături de alte simptome severe.

În prezent, nu există un tratament pentru endometrioză, dar există tratamente disponibile pentru a ajuta la gestionarea simptomelor. În cazurile mai grave, este necesară o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul.

Hernie de disc

Cunoscută și sub numele de disc prolapsat sau hernie de disc, hernia de disc apare atunci când perna moale de țesut dintre vertebrele din coloana vertebrală se împinge în afară.

Acest lucru poate provoca dureri severe dacă țesutul apasă apoi pe nervii care coboară pe coloana vertebrală.

Aceasta poate duce la dureri de spate, amorțeală sau furnicături în umeri, brațe, spate, picioare sau picioare, dureri de gât, probleme de îndoire sau îndreptare a spatelui și slăbiciune musculară. Dacă apasă pe nervul sciatic, poate provoca, de asemenea, o durere care să se propage în josul piciorului.

O hernie de disc se poate ameliora încet cu odihnă, exerciții ușoare și analgezice, dar în cazuri mai grave poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Apendicita

Apendicita este o inflamație a apendicelui. Primul semn al acestei afecțiuni este, de obicei, o durere în mijlocul burții care apare și dispare.

Câteva ore mai târziu, durerea se deplasează, de obicei, în partea inferioară dreaptă a abdomenului și devine constantă și mai severă. Mersul pe jos, tusea sau apăsarea pe zona afectată ar putea înrăutăți durerea.

Alte simptome ale apendicitei includ greață, stare de rău, pierderea poftei de mâncare, constipație sau diaree și temperatură ridicată.

Oase rupte

Cunoscute și sub numele de fractură, oasele se pot rupe în urma unui accident, cum ar fi o cădere sau lovirea de ceva.

Uneori poate fi dificil de spus dacă un os este rupt dacă nu este deplasat, dar semnele comune includ durere, umflături și o deformare. Dacă credeți că v-ați fracturat un os, trebuie să solicitați sfatul unui medic.

Zona zoster

Zona zoster este o infecție care provoacă o erupție cutanată dureroasă, cu mâncărimi, care apare de obicei pe o parte a feței sau a corpului.

Înainte de apariția erupției cutanate, cel care suferă de această boală va simți de obicei o senzație de furnicături într-o zonă a pielii sau o durere de cap.

Erupția poate consta în vezicule care se vindecă în șapte până la 10 zile, dar care au nevoie de până la patru săptămâni pentru a se vindeca complet.

Umăr înghețat

Dacă aveți un umăr înghețat înseamnă că umărul dumneavoastră este dureros și rigid pentru o perioadă lungă de timp, uneori ani de zile.

Acest lucru se întâmplă atunci când țesutul din jurul articulației umărului dumneavoastră se inflamează. Din fericire, poate fi tratată cu exerciții pentru umăr și analgezice.

Dureri de cap în grup

Durerile de cap în grup sunt rare în comparație cu durerile de cap obișnuite. Acestea pot apărea rapid fără avertisment și pot apărea în grupuri sau grupuri, iar fiecare atac durează de obicei între una și trei ore.

Oricine le poate experimenta, dar sunt mult mai frecvente la bărbați și tind să înceapă atunci când o persoană are 30 sau 40 de ani.

Sindromul durerii regionale complexe (CRPS)

Persoanele cu sindrom de durere regională complexă (CRPS) se confruntă cu dureri persistente severe și debilitante.

Majoritatea cazurilor de CRPS sunt declanșate de o leziune, dar durerea este mai severă și durează mai mult decât de obicei. De obicei afectează doar un membru, dar se poate răspândi.

Pielea din jurul zonei afectate poate deveni atât de sensibilă încât o ușoară atingere, o umflătură sau chiar o schimbare a temperaturii poate provoca dureri intense.

De obicei, se îmbunătățește treptat în timp, dar pentru unii oameni durerea va dura ani.

Atac de cord

Cunoscut și sub denumirea de infarct miocardic, un atac de cord este o urgență medicală care apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată brusc, adesea de un cheag de sânge.

Acest lucru poate afecta grav mușchiul inimii și poate pune viața în pericol. Poate provoca dureri în piept, dificultăți de respirație, senzație de slăbiciune și senzație de anxietate.

Cu toate acestea, nu toată lumea se confruntă cu dureri în piept cu un atac de cord și în unele cazuri poate fi confundată cu indigestie.

Pietre la rinichi

Acestea se găsesc de obicei în rinichi sau în ureter, tubul care leagă rinichii de vezica urinară.

Ele pot fi extrem de dureroase, iar dacă sunt lăsate netratate pot duce la infecții ale rinichilor sau rinichiul să nu funcționeze corespunzător.

Artrită

Se crede că aproximativ 10 milioane de oameni din Marea Britanie trăiesc cu artrită sau un fel de afecțiune a articulațiilor.

Artrita provoacă durere și inflamație într-o articulație, uneori până la punctul în care devine dificilă mișcarea.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Gută

Guta este un tip de artrită care provoacă dureri articulare severe și bruște, care pot dura până la două săptămâni la un moment dat. Articulațiile fierbinți, umflate și roșii sunt un alt semn revelator.

Atacurile de gută sunt adesea tratate cu medicamente antiinflamatoare precum ibuprofenul. Lăsându-l netratat poate provoca leziuni de durată a articulațiilor.

Siclemie

Siclemia se referă la un grup de afecțiuni moștenite de sănătate care afectează celulele roșii din sânge.

Anemia falciformă este unul dintre cele mai grave tipuri, care poate provoca episoade dureroase numite crize de celule falciforme, care pot fi foarte severe și pot dura zile sau săptămâni. Este o stare de sănătate gravă și pe tot parcursul vieții.

Fibromialgie

Aceasta este o afecțiune pe termen lung care provoacă durere pe întregul corp.

Cunoscut și sub denumirea de sindrom de fibromialgie (FMS), îi poate face pe cei care suferă mai sensibili la durere.

De asemenea, ar putea experimenta oboseală extremă, rigiditate musculară, insomnie, probleme cu procesele mentale, dureri de cap și sindrom de colon iritabil (IBS).

Deși în prezent nu există un remediu pentru fibromialgie, există tratamente care ajută la ameliorarea unora dintre simptome și fac starea mai ușor de trăit.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Migrenă

O migrenă este mai mult decât „doar” o durere de cap, resimțită ca o durere pulsantă pe o parte a capului.

Este adesea însoțită de simptome debilitante, cum ar fi starea de rău, starea de rău și sensibilitatea crescută la lumină sau sunet.

Sciatică

Sciatica apare atunci când nervul sciatic, care merge de la șolduri până la picioare, devine iritat.

Simptomele se pot agrava la mișcare, strănut sau tuse. În cele mai multe cazuri, se îmbunătățește în șase săptămâni, dar poate dura mai mult.

Nevralgie de trigemen

Nevralgia de trigemen este o durere facială bruscă, severă, adesea asemănată cu o durere ascuțită fulgerătoare sau ca un șoc electric în maxilar, dinți sau gingii.

Majoritatea oamenilor experimentează acest lucru în atacuri scurte, imprevizibile, care pot dura de la câteva secunde până la aproximativ două minute.

Pancreatita acuta

Pancreasul este un organ mic, situat în spatele stomacului, care ajută la digestia.

Pancreatita acută apare atunci când pancreasul se inflama rapid.

În timp ce majoritatea oamenilor se vor recupera după aproximativ o săptămână, unele persoane cu pancreatită acută severă pot dezvolta complicații grave.

Diferă de pancreatita cronică, în care pancreasul a fost deteriorat permanent din cauza inflamației de-a lungul multor ani.

Ulcer la stomac

Aceste ulcere sunt răni deschise care se dezvoltă pe mucoasa stomacului. Dacă aveți un ulcer de stomac, s-ar putea să aveți o durere de arsură sau roade în centrul abdomenului

Durere după operație

Este de așteptat să aveți un anumit tip de durere după o intervenție chirurgicală, deși aceasta va varia în funcție de tipul de operație pe care ați avut-o.

Dacă simțiți că durerea este prea mare, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră de familie.

Recent Posts

Descoperire revoluţionară pentru tratarea bolii Parkinson

Cercetătorii spanioli au descoperit unde, cum şi când se declanşează un mecanism molecular responsabil de…

6 minute ago

7 stâlpi ai sănătăţii creierului. Secretul longevităţii, dezvăluit de un neurochirurg celebru

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, în vârstă de 90 de ani, continuă să își facă profesia…

36 de minute ago

Seniorii care vor primi 1500 de lei în plus la pensie. Ministrul Muncii: „este clar stipulat în lege”

Recalcularea pensiilor îi ține în suspans pe seniorii țării, care vor afla abia la 1…

o oră ago

CADOU de la stat 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție

Statul oferă până la 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție. Suma de…

2 ore ago

ANM dă alerta: România, lovită de un CICLON puternic! PROGNOZA detaliată până pe 15 mai

Meteorologii anunţă că România va fi afectată de un ciclon putermic, iar vremea va fi…

3 ore ago

Citeste si: