duminică, ianuarie 29, 2023

Cele mai eficiente antiinflamatoare naturale cu puteri vindecătoare.

Inflamația, fie că este vorba de roșeață, temperatură ridicată, durere saun umflare, ne afectează pe toți, într-o mai mică sau mai mare măsură. Medicamentele antiinflamatoare sunt extrem de eficiente, însă, uneori, au și adverse nedorite. Din fericire, există alternativele naturale, care te scapă de durere, fără a avea însă efecte secundare.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Conform cercetărilor din ultimile decenii, fitochimicale prezente în ierburi și condimente pot ajuta în mod eficient la tratarea și stabilizarea inflamațiilor. Aceste ingrediente naturale pot suplini cu succes antiinflamatoarele pe bază de ibuprofen, ajutând la menținerea sănătății celulelor.

Cele mai eficiente antiinflamatoare naturale cu puteri vindecătoare

  • Ananasul conține o enzimă ce oferă o mână de ajutor în tratarea leziunilor musculare sau a întinderilor. De asemenea, un studiu a demonstrat că acest antiinflamator natural ajută la tratarea durerilor asociate cu artrita.
  • Turmericul (curcuma) este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Este un condiment din Asia, ce conține un ingredient activ denumit curcumina cu proprietăți antiinflamatorii, recunoscut pentru ameliorarea durerilor cronice.
  • Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute antiinflamatoare naturale. Compusii acestuia ameliorează durerile articulare, previn acțiunea radicalilor liberi și protejează împotriva cancerului.
  • Uleiul de peste – suplimentele pe baza de ulei de peste sunt o sursa importanta de acizi grasi Omega-3 (EPA sau DHA). Acești acizi au proprietăți antiinflamatoare, prin blocarea citokinelor si a prostaglandinelor. Suplimentele cu acizi grași se găsesc sub forma de capsule. Doza recomandată persoanelor cu artrită reumatoidă este de 3,8 g de EPA si 2 g de DHA.

Cele mai eficiente antiinflamatoare naturale cu puteri vindecătoare

  • Uleiul de măsline este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății. Acesta este în același timp și un puternic antiinflamator natural, compusul care îi dă gustul specific dovedindu-se la fel de eficient precum medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.
  • Scortișoara a fost odată un condiment mai scump decât aurul, dar astazi este la îndemâna oricui, ceea ce e foarte bine deoarece s-a dovedit că reduce inflamațiile, distruge bacteriile și ajută la menținerea unui nivel sănătos al glicemiei.
  • Ceapa este o legumă foarte populară, dar puțini știu că este recunoscută pentru faptul că blochează inflamațiile și are un rol esențial în reducerea colesterolului și chiar în prevenția cancerului.
  • Morcovii sunt bogați în antioxidanți denumiți carotenoizi, recunoscuți pentru că protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi și pentru faptul că stimulează imunitatea. De asemenea, morcovii reduc inflamațiile.
  • Semintele de in sunt o sursă importantă de acizi grasi Omega-3 si -6. Din acest motiv, sunt un supliment natural pentru cei care se confruntă cu probleme reumatismale. Semințele de in pot fi consumate ca atare, însă se găsesc și sub forma de ulei sau capsule. Doza recomandată este de 1.000-1.300 mg pe zi, în cazul capsulelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private