Sari la conținut

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru durerile de spate

Female form

Potrivit unei statistici a Ministerului Sănătăţii, aproape jumătate din populaţia ţării năastre se confruntă cu afecţiuni ale coloanei vertebrale şi 6 din 10 adulţi acuză dureri de spate.

Acestea pot apărea în urma unor eforturi prea mari, cum ar fi: ridicatul sau căratul obiectelor grele, practicarea unui sport, menţinerea prelungită a unei posturi greşite, precum şi mişcările bruşte sau forţate. Iată câteva remedii naturiste ce vă pot ajuta.

1. Băi cu esenţă de eucalipt sau alge marine
Vărsaţi cinci picături de ulei esenţial de eucalipt în apa caldă din cadă şi relaxaţi-vă în ea o jumătate de oră.
De folos sunt şi algele marine: atârnaţi un săculeţ cu alge de bateria căzii şi lăsaţi să curgă peste el apa caldă de la robinet, agitând din când în când săculeţul în apă. După baie odihniţi-vă în pat o oră. Dacă e nevoie, după aceea puteţi face un duş călduţ.

2. Masaj cu ulei de iarbă-neagră
Un ulei de masaj cu proprietăţi terapeutice este cel obţinut din iarbă-neagră, plantă recunoscută pentru efectele sale de calmare a durerii şi de reducere a inflamaţiilor osteoarticulare. Maceraţi 100 g flori de iarbă-neagră în 500 ml ulei de măsline timp de zece zile, amestecând frecvent. După zece zile filtraţi amestecul. Masaţi zonele dureroase cu acest macerat de trei ori pe zi.

3. Puneţi cataplasme cu argilă sau varză
Fierbeţi în puţină apă patru frunze de varză, două cepe tocate mărunt şi patru pumni cu tărâţe de ovăz. Filtraţi şi lăsaţi să se răcească, apoi întindeţi amestecul pe o bucată de pânză. Aplicaţi compresa pe zona dureroasă şi menţineţi-o două ore.
O altă reţetă este să aplicaţi pe zona dureroasă două foi de varză crudă. Pentru a întări efectul terapeutic al cataplasmei cu varză beţi şi o fiertură din frunze de varză (cinci frunze fierte într-un litru de apă).
De folos sunt şi cataplasmele cu argilă. Puneţi într-un castron câţiva pumni de argilă bine uscată (sub formă de pudră sau fragmente) şi adăugaţi atâta apă cât să acoperiţi argila. Amestecaţi uşor, deoarece argila se dizolvă singură. Acoperiţi vasul cu un prosop curat şi lăsaţi să stea câteva ore, de exemplu de dimineaţa până seara. Dacă pasta obţinută e prea tare, mai adăugaţi puţină apă, iar dacă e prea moale adăugaţi puţină argilă. Cu ajutorul unei spatule de lemn întindeţi pasta de argilă pe o bucată de pânză sau chiar pe o frunză mare de varză, având grijă ca stratul de argilă să fie de aproximativ 1-2 cm, şi acoperiţi-o cu o altă bucată de pânză (sau de varză). Aplicaţi cataplasma pe zona dureroasă şi menţineţi-o câteva ore.

4. Beţi infuzie de coajă de tei sau de gheara diavolului
Puneţi peste 50 g coajă de tei un litru de apă şi fierbeţi amestecul la foc mic până se evaporă un sfert din apă. Beţi câte puţin şi des din această infuzie, între mese, timp de trei săptămâni. O altă reţetă este să puneţi 1,5 g de rădăcină uscată de gheara diavolului în 300 ml apă clocotită. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să macereze timp de opt ore, apoi filtraţi. Înainte de fiecare masă beţi 100 ml din această infuzie.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel