Sari la conținut

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru părul gras

Excesul de sebum secretat de scalp este de cele mai multe ori cauza unui păr gras care trebuie spălat din această cauză în fiecare zi. Ce se poate face? Iată câteva soluții necostisitoare.

  1. Este necesar să vă limpeziţi nu direct cu duşul, ci să puneţi apă într-un lighean, iar în aceasta să turnaţi un pahar cu bere lăsată la trezit, pentru a-şi pierde mirosul. Dar foarte eficient este şi să puneţi în apa de clătire un pahar cu oţet de mere şi miere.
  2. Fitoterapeuţii mai indică şi alte variante de stopare a producerii cantităţii mari de sebum: clătirea părului cu infuzie de frunze de nuc sau cu infuzie de mentă ori cu tinctură de brusture, toate turnate în apa de limpezit.
  3. Tratament cu miere, lămâie, ou şi cimbru: pentru un efect pe termen lung este indicată urmarea unui tratament natural, aplicat o dată pe săptămână, timp de două luni. Iată ce vă trebuie: un gălbenuş, trei linguri cu zeamă de lămâie, o lingură cu miere şi un pahar cu decoct de cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o cremă, iar cu ea se masează scalpul, prin mişcări circulare, după care se acoperă capul cu o folie de plastic şi rămâneţi astfel 30 de minute. La final se clăteşte părul cu apă călduţă.
  4. Mască naturală cu iaurt: puteţi opta şi pentru o altă variantă de tratament natural. Aveţi nevoie de: un iaurt mare simplu, 200 ml infuzie de urzică, zeama de la o lămâie şi un gălbenuş. Se amestecă toate ingredientele până devin o pastă şi se aplică pe scalp, masându-se zece minute cu mişcări circulare. Se înveleşte capul cu o folie şi după 20 de minute se clăteşte părul cu apă călduţă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.