miercuri, iunie 7, 2023

Cele mai eficiente șase remedii pentru constipație! Pentru persoanele care trăiesc cu constipație, momentul în care trebuie să meargă la toaletă le provoacă uneori sentimente de groază și de panică. 

Aceste sentiment de groază este, de fapt, un rezultat disconfortului de a sta la toaletă o perioadă lungă de timp fără succes, de a înghiți laxative zile la rând și de a urmări neputincios ca starea de constipație îi afectează bunăstarea și sănătatea generală de sănătate.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

Cele mai eficiente șase remedii pentru constipație!

Dacă și dumneavoastră suferiți de aceeași problemă, atunci remediile de mai jos sunt personalizate pentru dvs.:

stafide
Sursa: Unsplash

1. Stafide: Stafidele, renumite pentru conținutul lor ridicat de fibre, oferă o soluție naturală pentru constipație. De asemenea, este îmbogățit cu acid tartric și are un efect laxativ care ameliorează constipația, conform unui raport publicat în Stanford Children’s Health.

2. Seminte de susan: Semințele de susan au fost transmise de-a lungul generațiilor ca un remediu de încredere pentru constipație. Semințele minuscule au o compoziție uleioasă care hidratează eficient intestinele, permițând mișcarea lină a scaunelor uscate, conform unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare în Știința Aplicată și Tehnologia Ingineriei. Cele mai bune moduri de a le consuma sunt măcinarea lor și adăugarea lor pe alimente ca pe un condiment.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru scăderea colesterolului ”RĂU”...

3. Melasa: Un alt remediu puternic pentru constipație este melasa, care în mod ideal ar trebui să fie consumată înainte de a ajunge în pat. Ingredientul natural este cunoscut pentru ameliorarea peste noapte și ameliorarea simptomelor până în dimineața următoare. Potrivit Earth Clinic, melasa blackstrap este un remediu excelent. Este supus unui proces de fierbere și concentrare de trei ori, rezultând un sirop bogat în vitamine și minerale esențiale, magneziul jucând un rol cheie în promovarea ameliorării constipației.

Te-ar mai interesa: Atacul de cord poate afecta creierul? Medicii neur...

Rezultate bune în doar câteva ore

4. Prune uscate: Prunele sunt considerate pe scară largă ca un remediu de casă popular pentru promovarea digestiei sănătoase a conținutului lor abundent de fibre. Dacă aveți doar trei prune pe zi, veți asigura cel puțin 3 grame de fibre care vă vor asigura o mișcare intestinală sănătoasă. Pe deasupra, prunele conțin un compus fenolic care declanșează contracțiile intestinale.

5. Ulei de ricin: Uleiul de ricin este un remediu vechi pentru constipație. Consumul a două linguri de ulei de ricin pe stomacul gol stimulează o mișcare bună a intestinului. Eficacitatea uleiului de ricin provine din descompunerea uneia dintre componentele sale într-o substanță care stimulează atât intestinul gros, cât și intestinul subțire, care reglează scaunul sănătos. Cel care îl consumă este probabil să vadă rezultate în doar opt ore.

Te-ar mai interesa: Fructul interzis celor care suferă de colon iritab...

6. Apa cu lămâie: Sucul de lămâie, care este bogat în acid citric, servește ca un stimulent natural pentru sistemul digestiv și ajută la eliminarea toxinelor din organism, oferind ameliorarea constipației. Consumul de dimineață de apă cu lămâie vă va ajuta să eliminați zilele de disconfort legate de constipație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private