luni, ianuarie 30, 2023

Cele mai frecvente 10 simptome Kraken Covid. Atenție la nasul înfundat! 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că este îngrijorată de tulpina XBB.15. Kraken, cunoscută în rândul epidemiologilor cu numele XBB.1.5, este una dintre multele subvariante ale tulpinii Omicron și este rezultatul fuzionării altor două variante (subvariantă recombinată).

Potrivit informațiilor cunoscute până în prezent, este posibil ca varianta Kraken să fie mai răspândită în Statele Unite, însă prezența variantelor a fost confirmată și în Europa, în Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Marea Britanie , Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Suedia.

Te-ar mai interesa: O femeie de 40 de ani a murit în somn după ce a fă...

„Creșterea rapidă în SUA nu înseamnă neapărat că varianta va deveni dominantă în UE, deoarece diferențe majore în circulația variantei între America de Nord și Europa au fost observate de mai multe ori în timpul pandemiei”, afirmă ECDC, agenția de control al bolilor din UE.

În plus, nivelurile de răspândire în țările europene sunt încă scăzute, dar noua tulpină ar putea determina o creștere a numărului de infecții din februarie.

Cele mai frecvente 10 simptome Kraken Covid. Atenție la nasul înfundat! 

Datele Institutului Sanger afirmă că tulpina este responsabilă pentru până la jumătate din toate cazurile de Covid de pe Wirral – una dintre zonele cele mai afectate, spune centrul de supraveghere.

Te-ar mai interesa: Cum poți să reduci glicemia în caz de urgență, cu ...

Cazurile variantei Kraken aproape s-au dublat într-o săptămână în SUA, cu o prevalență ridicată a infecțiilor fiind raportată în New York.

Cu experții îngrijorați de răspândirea bolii, este esențial să înțelegem simptomele care circulă în prezent. Date noi din ZOE Health Study au descoperit că există zece simptome pe care britanicii le întâmpină cel mai mult.

Acestea sunt:

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zicala ”gras și sănătos” e cât ...

  1. Dureri în gât – 57,34%
  2. Nas înfundat – 57,08%
  3. Nas care curge – 55,59%
  4. Strănut – 52,07%
  5. Tuse fără flegmă – 50,73%
  6. Dureri de cap – 46,62%
  7. Tuse cu flegmă – 47,32%
  8. Voce răgușită – 41,4%
  9. Dureri musculare – 24,71%
  10. Miros alterat – 22,32%.

Aceste simptome au reflectat cazurile înregistrate de britanici în săptămâna până la 3 ianuarie. Deși selecția simptomelor nu s-a schimbat în ultima lună, nasul înfundat a devenit mai răspândit la britanicii testați pozitiv pentru boală. Tulpina aflată în circulație în prezent s-a dovedit a fi mai blândă decât altele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private