Sari la conținut

Dr. Marinescu despre trendul ascendent al cazurilor de gripa: Va fi o explozie

Dr. Adrian Marinescu
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Marinescu, despre valul de îmbolnăviri

Dr. Marinescu despre trendul ascendent al cazurilor de gripa: Va fi o explozie!

În contextul în care se înregistrează tot mai multe cazuri de infecții respiratorii, autoritățile sanitare din România caută soluții pentru aprovizionarea farmaciilor și spitalelor cu antibiotice, antiinflamatoare și antitermice.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a discutat astăzi cu producătorii de medicamente, după ce săptămâna trecută am avut întâlniri cu reprezentanții Colegiului Farmaciștilor.

În ultimele 24 de ore, la Institutul Matei Balș din Capitală, aproximativ 300 de persoane s-au prezentat la camera de gardă. Directorul medical al unității, Adrian Marinescu, spune că cele mai multe cazuri sunt ușoare sau medii și nu necesită spitalizare.

10-15% dintre cazuri au nevoie de internare

Cazurile de dublă infecție cu virusul gripal și cu SARS-CoV-2 sunt foarte rare în prezent, însă este de așteptat ca în săptămânile următoare să fie mai multe, explică directorul medical al Institutului Matei Balș, doctor Adrian Marinescu, potrivit RRA.

„Pentru că e un trend clar ascendent pentru gripă nu înseamnă că va fi o explozie, nu înseamnă că vom avea probleme mari, dar trebuie să recunoaștem că, totuși, probabilitatea a dezvolta complicații când le ai pe amândouă este categoric mai mare.”, a declarat Adrian Marinescu.

Persoane vulnerabile

„Vorbim despre persoane vulnerabile, când există boli cronice asociate, când eşti supraponderal; când vorbim de o vârstă avansată. Trebuie să avem o atenție sporită și cu copiii mici”, mai spune Adrian Marinescu.

Măsuri de prevenire

„Spălatul mâinilor cu apă și săpun. Dacă n-avem puterea să ne spălăm, să avem soluții dezinfectante. Evitarea contactului cu o persoană care are simptomatologie acută. Părinții nu-și vor trimite copilul la școală, adulții nu vor merge la locul de muncă. E foarte important să fie izolare de o săptămână, evitarea spațiilor aglomerate, cum sunt mijloacele de transport. Recomandarea fermă pentru mască care să fie purtată corect, să acopere gura și nasul și, bineînțeles, vaccinarea antigripală, vaccinarea pentru SARS-CoV-2”, a conchis medicul specialist..

 Doctor Adrian Marinescu a mai adăugat că vaccinarea este principala metodă de prevenție a formelor grave de boală

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel