Sari la conținut

Cele mai indicate fructe pentru diabetici. Au indice glicemic scăzut și nu cresc glicemia

fructele
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Fructele care pot provoca balonare

Fructe pentru diabetici. Diabetul zaharat este una dintre cele mai comune afecțiuni ale pancreasului. Acesta este responsabil pentru producerea insulinei, hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Când pancreasul nu mai funcționează în mod corect, acesta poate provoca fluctuații ale glicemiei prin secretarea insuficientă a insulinei. Iată care sunt cele mai recomandate fructe pentru diabetici și de ce le poți consuma în siguranță dacă suferi de această afecțiune.

Anumite fructe au un indice glicemic scăzut, care nu pune stimulează creșterea rapidă a zahărului din sânge. Diabeticii trebuie să monitorizeze cu atenție alimentația și, de obicei, au un program alimentar bine stabilit.

De aceea, aceste fructe sunt recomandate pentru diabetici, în ciuda afecțiunii de care suferă.

Cele mai indicate fructe pentru diabetici

Mere

Fac parte din categoria celor mai sănătoase fructe, ce pot fi consumate mai ales de diabetici. În special cele mai acrişoare sunt pline de vitamina C, antioxidanţi, fibre solubile şi ajută organismul să funcţioneze corespunzător.

Prune

Extrem de sănătoase mai ales dacă te confrunţi cu problema diabetului, conţin o cantitate importantă de acid hidrolizabil, antocianine şi ellagic, controlează nivelul de zahăr din sânge şi ajută la o digestie corespunzătoare.

Grapefruit

Acest fruct deblochează arterele, iar 100 g de grapefruit conţin 6.98 g glucide. Este foarte bogat în vitamina C şi complet lipsit de sodiu. În plus, este bogat în pectină. Este un fruct potrivit pentru diabetici, dar şi pentru persoanele care vor să slăbească.

Avocado

Este un fruct foarte bogat în apă şi grăsimi nesaturate, sănătoase, în special în acid oleic, care se găseşte şi în măsline. La 100 g produs avem doar 2,39 g glucide, în schimb avem 5 g de fibre. Deşi este un fruct bogat în grăsimi, avocado ajută la scăderea colesterolului şi se ştie că profilul metabolic al unei persoane care suferă de diabet, de cele mai multe ori, prezintă colesterol crescut.

Cireșe

Si acestea au putini carbohidrati si un indice glicemic scazut, putand fi incluse in dieta diabeticilor. 12 cirese au circa 60 de calorii si 14 grame de carbohidrati. Ciresele sunt bogate in antioxidanti, acestia putand lupta impotriva bolilor de inima, a cancerului si a altor afectiuni.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel