Sari la conținut

De ce trebuie să consumi ZILNIC un avocado? Efectul neștiut asupra organisumului

consumul de oua zinic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de oua reduce riscul de AVC

De ce trebuie să consumi ZILNIC un avocado? În urma unor studii s-a descoperit răspunsul. Acest fruct are un efect neștiut de nimeni până acum asupra sănătății noastre. Un studiu recent arată ce se întâmplă dacă mănînci zilnic un fruc de avocado. Cercetătorii au descoperit că are un APORT MARE DE GRĂSIMI SĂNĂTOASE.

De ce trebuie să consumi ZILNIC un avocado? Efectul neștiut asupra organisumului

Medicii recomandă consumarea fructelor. Dintre toate fructele, una singură este extrem, extrem de benefică pentru sănătate. Publicația japoneză „Nihon Keizai Shimbun” susține consumul zilnic de avocado. Acesta contribuie la îmbunătățirea metabolismului și la normalizarea funcției intestinului.

Autorul articolului face referire la un studiu realizat de oamenii de știință americani la care au participat 163 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani. O altă condiție a fost că Indicele de masă corporală al celor care au participat la experiment să fie mai mare de 25, pe când norma este sub acest indicator.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri unde cu toții consumau același număr de calorii, însă în primul grup bărbații mai consumau și 175 de grame de avocado, iar femeile – 140 de grame, potrivit EVZ.

 Avocado îmbunătățește diversitatea bacteriilor din intestin

Rezultatele au arătat că, odată cu consumul zilnic al acestui fruct, primul grup a primit cu 20 de grame mai mulți acizi grași mononesaturați, cu 14 grame mai multe fibre dietetice și cu 300 de calorii mai multe decât cel de al doilea grup.

Experții au descoperit că avocado îmbunătățește diversitatea bacteriilor din intestin, ceea ce are o importanță deosebită, pentru că o scădere a acestui indicator provoacă dezvoltarea anumitor boli. În plus, acizii grași mononesaturați care se găsesc în avocado ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism.

Experții au mai descoperit în primul grup mai multe bacterii care fermentează și descompun fibrele dietetice, în timp ce numărul acizilor biliari care duc la inflamații intestinale, dimpotrivă, s-a dovedit a fi mai mic.

Vitaminele și minerale pe care le conține transformă acest fruct într-un aliment extrem de nutritiv

Fructul de avocado provine de la arborele cu același nume, originar din Mexic și Guatemala, care conține o singură sămânță, numită „piatră”. Forma acestui fruct este asemănătoare unei pere, deși poate avea și formă de ou sau sferică, în funcție de varietate, iar textura sa este cremoasă, apropiată de cea a untului.

Aportul mare de grăsimi sănătoase, cât și cele 20 de vitamine și minerale pe care le conține transformă acest fruct într-un aliment extrem de nutritiv, care poate fi consumat alături de alimente sărate, dar și în combinație cu ingrediente dulci.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.