Categories: Stil de viaţă

Cele mai nesănătoase gustări. Nu le consuma niciodată între mese

Alimentația reprezintă o parte importantă a stilului de viață adoptat. În mod ideal, aceasta trebuie să respecte un program stabil, care te va ajuta să îți dezvolți o rutină benefică.

Adesea, majoritatea persoanelor nu pot menține un program fix pentru alimentație. Stilul de viață haotic și nenumăratele activități ne opresc, uneori, să mâncăm cât mai sănătos.

Totodată, persoanele care reușesc să aibă un program de alimentație fix consumă zilnic 3 mese principale și trei gustări. Chiar și cu această regulă se pot face anumite greșeli care ți-ar putea anula eforturile de a trăi mai sănătos.

Ce gustări nesănătoase ar trebui să eviți?

Popcorn-ul deja ambalat

„Floricele de porumb ambalate, pe care le găsim în magazine, au o cantitate ridicată de sare. Consumul excesiv de sodiu poate provoca hipertensiune arterială și poate duce la alte complicații de sănătate. Există și popcorn cu diverse toppinguri, care conțin astfel și mult zahăr. Adaosul de unt, zahăr și sare le transformă într-o gustare total nesănătoasă”, menționează nutriționistul Gianluca Mech, nutriționist, potrivit ziare.com.

 

Produse de patiserie

„Produsele de patiserie conțin, de cele mai multe ori, grăsimi hidrogenate, aditivi, emulgatori și potențiatori de aromă. Afectează în mod negativ nivelul glicemiei din sânge, dar și colesterolul, putând astfel să conducă la apariția unor probleme de sănătate cronice. Vorbesc aici despre pateurile cu brânză, foietaje și gogoși”, a adăugat nutriționistul.

Ciocolată cu umplutură

„Rar am întâlnit persoane care să spună că nu le place ciocolata. Ea poarte reprezenta o gustare între mese, dar în cantități foarte mici. Cunoaștem cu toții cazuri în care ne propunem să consumăm o pătrățică și ajungem să terminăm întreaga ciocolată. Nu este necesar să o eliminăm complet din alimentație, dar să nu cumpărăm ciocolata cu umplutură pentru că are o cantitate foarte mare de zahăr și riscăm să nu mai ținem cont de porția consumată. Alegem întotdeauna ciocolata simplă, neagră, cu conținut ridicat de cacao, peste 70%, și din care putem consuma o pătrățică pe zi. E important să ne educăm să ținem cont de aceste porții mici”, a mai spus nutriționistul.

Recent Posts

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

27 de minute ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

56 de minute ago

RUGĂCIUNE puternică în VINEREA MARE pentru noroc şi iertare de păcate

În Vinerea Mare dinaintea Învierii Domnului Iisus Hristos credincioşii creştin-ortodocşi ţin post negru şi se…

o oră ago

Rezultatele anchetei decesului fetiței din Călărași, care a murit după masă: A fost sau nu toxiinfecţie alimentară?

Medicii legişti au finalizat ancheta în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit…

2 ore ago

HOROSCOPUL săptămânii 6-12 mai. Zodiile afectate de tranzitul Lunii

În perioada 6-12 mai, Luna călătorește prin Univers, influențând nativii cu energiile tranzitului său de-a…

2 ore ago

TRADIŢII. Ce se dă de pomană în prima zi de Paște?

În dimineața din prima zi de Paște, după slujba de Înviere, credincioșii împart alimente pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic