Sari la conținut

Cele mai nesigure locuri în avion, în caz de accident aviatic

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Locuri nesigure în avion, ce locuri este bine să rezervăm pentru a ne mări șansele de supraviețuire în cazul nedorit al unui accident aviatic.

Un angajat al companiei de top KLM a făcut o gafă chiar pe pagina oficială de Twitter a operatorului aerian, atunci când a început consilierea clienților, explicându-le ce locuri să aleagă pentru a-și mări șansele de supraviețuire în cazul unui accident aviatic.

Compania aeriană care a dezvăluit ce locuri din avion ar trebui să eviţi pentru a-ţi creşte şansele de supravieţuire în accidente.

Nu se știe dacă a fost vorba de neglijență. Mesajul a fost şters ulterior şi înlocuit cu scuze oficiale pentru eventuala panică creată.

Astfel, cele mai sigure locuri s-ar afla la partea din spate a avionului. În schimb, pasageri aşezaţi deasupra aripii au cele mai mici şanse de supravieţuire, pierderea integrităţii structurale în cazul unei aterizări dure apărând mai întâi în zona aripilor. Undeva la mijloc, ca nivel de siguranţă, ar fi scaunele aflate la partea din faţă.

Potrivit cotidianului USA Today, recomandările se bazează pe date reale, obţinute în urma studiu nepublic desfăşurat cu scopul de a compara ratele de mortalitate a pasagerilor, în funcţie de poziţia din avion unde au primit scaun.

Dezminţind speculaţiile apărute, oficialii KLM precizează că afirmaţiile făcute pe Twitter se bazează de date publice, de mult timp cunoscute în industria aeronautică.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel