Nu mânca așa ceva, dacă vrei o inimă sănătoasă! Cele mai nocive produse

Nu mânca așa ceva, dacă vrei o inimă sănătoasă! Cele mai nocive produse
Nu mânca așa ceva, dacă vrei o inimă sănătoasă! Cele mai nocive produse

Ții la inima ta? Află care sunt alimentele cele mai periculoase pentru sistemul tău cardiovascular

Cele mai nocive alimente pentru inima ta! Exclude-le din alimentație, iar organismul tău îți va mulțumi. Dacă îți dorești un sistem cardiovascular sănătos, trebuie să ai mare grijă la alimentele dăunătoare și la gustările nesănătoase, ele trebuie consumate cât mai rar.

Care sunt cele mai nocive alimente?

Burgerii de fast food. Încă nu se știe exact cât de rele sunt grăsimile saturate pentru sistemul cardiovascular. Consumate moderat, carnea bogată în grăsimi de calitate are și câteva beneficii, spune dr. Regina Druz, profesor cardiolog la Universitatea Hofstra și șef al secției de cardiologie a spitalului St. John Episcopal, din New York, potrivit Time Magazine.

Dar în general, spune Druz, ”grăsimile animale saturate, mai ales combinate cu carbohidrați, sunt dăunătoare sănătății. E bine să evităm restaurantele fast-food, ele folosesc ingrediente de proastă calitate și sunt gătite cu metode extrem de nesănătoase, produsele de fast food sunt primele la care trebuie să renunțăm”, mai spune medicul.

Carnea procesată. Mezelurile abundă în grăsimi saturate. Chiar și cele mai dietetice sunt nocive, întrucât au foarte multă sare.

Doar șase feliuțe de șuncă presată conțin jumătate din cantitatea zilnică recomandată de sare, potrivit Asociației Americane a Inimii.

Cartofii prăjiți. Studiile arată că persoanele care consumă prăjeli sunt mult mai predispuse la a dezvolta afecțiuni cardiace.

Prăjelile dezvoltă grăsimile trans, care sunt extrem de nocive pentru organism. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează toți oamenii, să renunțe la consumul de prăjeli.

Zahărul rafinat. Mulți ani, principala cauză a bolilor de inimă era considerată grăsimea animală. Însă un raport publicat anul trecut a pus zahărul rafinat pe primul loc.

Mai mult, zahărul rafinat duce la obezitate, inflamații, colesterol mărit și diabet, toți factori de risc în bolile de inimă.

De asemenea, pe lista alimentelor nocive se mai află:

  • Sucurile din comerț, cu precădere cele îndulcite;
  • Cerealele care conțin zahăr;
  • Prăjiturile și produsele de patiserie;
  • Margarina;
  • Pizza;
  • Sucul cu îndulcitori artificiali;

Medicii specialiști îndeamnă populația la conștientizarea riscurilor, în cazul consumului acestor alimente și totodată oamenii trebuie să înțeleagă cât rău le fac aceste alimente menționate mai sus. Așadar, cine își iubește inima trebuie să renunțe la ele cât mai repede.

511 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox