duminică, iunie 7, 2020

Gustări zilnice pentru multe persoane, dar calea sigură spre obezitate. Cât sunt de nocive aceste produse la care apelează un procent covârșitor de oameni!

Covrigii calzi sunt o adevărată bombă calorică pentru organism. Cea mai populară gustare a românilor grăbiți, nici nu realizează cât rău își fac singuri.

Medicii recomandă să-i consumaţi foarte rar şi atunci să nu fie foarte calzi. Un covrig are între 250 şi 300 de calorii şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi.

Citește și:

“Au un indice glicemic foarte mare, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge creşte rapid, după care începe să scadă la fel de repede. Aceste variaţii epuizează funcţia pancreasului şi cauzează rezistenţă la insulină, faza premergătoare diabetului. Descărcările mari de insulină fac ca aceste zaharuri să nu fie arse în totalitate şi să se transforme în celule adipoase sau colesterol. Iar dacă sunt calzi, covrigii irită stomacul”, atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Citește și:

Batoanele gustare – sunt promovate drept alimente bune pentru siluetă, pentru că au mai puţin de 100 de calorii, ceea ce este o capcană, pentru că provin în principal din zahăr.

“În compoziţia lor predomină zahărul, nu cerealele integrale, aşa cum lasă eticheta să se înţeleagă”, spune nutriţionistul Corina Zugravu.

Guma de mestecat stimulează în exces sucurile gastrice necesare digestiei. “Stomacul roade în gol şi astfel apare, printre altele, gastrita. Riscul mare este ca guma să fie aspirată pe trahee şi să ajungă în plămâni, obturând căile respiratorii”, spune medicul de familie Călin Ciubotaru.

Citește și:

Cafea decofeinizată. Câteva ceşti echivalează cu o ceaşcă de cafea normală ca şi conţinut de cofeină. În procesul decofeinizării se utilizează constant solvenţi, substanţe cancerigene.

“Mai mult, cafeaua decofeinizată e obţinută din culturi mai slabe calitativ (cafea Robusta), care au boabe mai grase şi care pot creşte colesterolul rău”, conchide prof. Mencinicopschi.

Studiile efectuate de americani şi britanici pe loturi de voluntari au demonstrat că cei care beau zilnic o ceaşcă de cafea decofeinizată au un nivel al colesterolului mai mare decât cei care beau cafea normală sau nu beau deloc.

Parteneri