Sari la conținut

Cele mai periculoase alimente din lume. Sunt mortale, însă oamenii tot le consumă

Sursă: Unsplah

Din cuprinsul articolului

Alimentația sănătoasă este unul dintre cei mai importanți factori pentru a vă bucura de o sănătate bună atât fizic, cât și psihic. Ca atare, organismul are nevoie de nutrienți precum vitamine și minerale pentru ca organele să își îndeplinească toate funcțiile.

Potrivit Better with Health, o dietă echilibrată poate îmbunătăți starea de spirit, poate ajuta la combaterea oboselii, reduce riscul de a contracta boli cronice, stimulează sistemul nervos, îmbunătățește circulația sângelui, printre alte beneficii.

Cu toate acestea, este important să rețineți că, așa cum există alimente extrem de benefice, există și altele care, deși sunt considerate rafinate în țările lor de origine, pot pune viața în pericol datorită conținutului ridicat de toxine și paraziți care le transformă în hrană letală.

1. Fugu

Fugu este cuvântul japonez pentru pește puffer, iar felul de mâncare preparat poate fi letal. Ovarele, intestinele și ficatul fugu conțin tetrodotoxină, o neurotoxină de până la 1.200 de ori mai mortală decât cianura.

O doză letală de tetrodotoxină este mai mică decât capul unui ac și un singur pește are suficientă otravă pentru a ucide 30 de oameni. Dacă este pregătit necorespunzător, consumul de fugu poate paraliza nervii motori și poate provoca stop respirator.

Bucătarii japonezi trebuie să urmeze ani de pregătire pentru a obține o licență de preparare a fugu, ceea ce face ca felul de mâncare să fie extrem de scump. În ciuda acestor reglementări, mulți oameni mor în fiecare an din cauza fugu-ului gătit necorespunzător, dar acest lucru nu i-a descurajat pe japonezi. Aproximativ 10.000 de tone de fugu sunt consumate în fiecare an.

2. Fructe Ackee

Consumul de fructe ackee, fructul național al Jamaicii, este un joc periculos. Ackee necopt conține o otravă numită hipoglicină, așa că fructele trebuie să fie complet coapte și lăsate să se deschidă în mod natural pe copac pentru a fi consumate în siguranță. Nu deschideți singur un fruct (ar trebui să se deschidă singur) și mâncați doar pulpa cărnoasă de culoare crem din jurul semințelor (seamănă puțin cu creierul). Nu mâncați niciodată carnea roz sau semințele negre, care sunt foarte toxice.

Pregătirea necorespunzătoare a fructelor ackee poate provoca boli grave (cunoscute sub numele de „boală jamaicană a vărsăturilor”), care poate duce la comă sau la moarte.

3. Sannakji

Sannakji, un preparat coreean, este un tentacul viu de caracatiță care este tăiat în bucăți, condimentat și servit imediat. Temerarii culinari mănâncă tentaculele în timp ce încă se zvârcolesc pe farfurie, ceea ce este foarte periculos.

Ventuzele de pe tentacule mențin aspirația chiar și după ce sunt tăiate, așa că cei care mănâncă ar trebui să mestece tentaculele înainte de a se lipi de cerul gurii. Dacă nu o fac, tentaculele se pot lipi de gură și gât și pot provoca sufocare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel