Sari la conținut

Cele mai periculoase alimente pe care le consumi zilnic

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Există o zicală veche, suntem ceea ce mâncăm. Și nu poate fi mai adevărat. În fiecare zi consumăm o mare varietate de alimente, dintre care multe conțin aditivi toxici periculoși. Efectul poate să nu fie vizibil imediat, dar în timp, aceste ingrediente se adună în corpul nostru și pot duce la un atac de cord sau un diagnostic de cancer.

Iată câteva dintre alimentele potențial cele mai periculoase pe care le puteți mânca în fiecare zi. Acordați o atenție deosebită alimentului numărul 11, deoarece acesta este ceva pe care aproape toți dintre noi îl consumăm în fiecare zi.

1. Sifon și băuturi energizante

Se știe că soda provoacă creștere în greutate, mai ales dacă conține mult zahăr (ceea ce fac majoritatea sucurilor!). Greutatea în plus poate crește, la rândul său, riscul de cancer, atac de cord, diabet etc. Cu toate acestea, milioane de oameni consumă sifon în fiecare zi, fără să se gândească măcar la posibilele consecințe.

2. Margarina

Margarina este adesea folosită ca înlocuitor de unt, dar se pare că poate fi mult mai periculoasă pentru bunăstarea dumneavoastră.

Studiile leagă acest tip de alimente cu o rată crescută a bolilor de inimă și a cancerului. Ai grijă!

3. Carnea procesată

Consumul de carne procesată, de la salam la hot dog, poate crește riscul de cancer, spun studiile.

Mai ales că multe dintre aceste produse sunt ambalate cu ingrediente nenaturale – substanțe chimice sintetice și chiar agenți cancerigeni cunoscuți.

4. Ceriale

Deși astfel de cereale pentru micul dejun arată naturale și sănătoase și toată lumea le iubește, pot fi și extrem de nesănătoase.

Acordați o atenție sporită tuturor ingredientelor, deoarece, împreună cu zahărul excesiv, multe dintre acestea sunt pline cu diverse îmbunătățiri de arome nenaturale.

5. Chipsurile

Una dintre cele mai des consumate gustări,  chipsurile sunt extrem de nesănătoase. Multă sare, grăsimi, calorii pot duce la creșterea în greutate și diverse boli.

Una dintre principalele preocupări este însă colesterolul din cauza modului în care aceste chipsuri sunt prăjite.

6. Unele produse de patiserie

Principalul domeniu de îngrijorare aici sunt produsele de patiserie preambalate. Acestea sunt adesea pline cu uleiuri hidrogenate, cum ar fi palmierul și kernel, ceea ce crește consumul de grăsimi trans.

Există, de asemenea, alte ingrediente nenaturale în interior care merită să le acordați atenție.

7. Alimente fără grăsimi

Comercializate ca alternative sănătoase, nu toate produsele fără grăsimi sunt de fapt sănătoase.

Grăsimea este adesea înlocuită cu zahăr și componente artificiale. Luați în considerare riscurile.

8. Cartofii prăjiți

Similar cu chipsurile, acest aliment devine adesea nesănătos în procesul de gătire.

Uleiurile nesănătoase pot provoca înfundarea arterelor și pot duce la o varietate de boli.

9. Carnea roșie

În general, oamenii mănâncă adesea prea multă carne în zilele noastre, ceea ce crește riscul de cancer.

Aceste alimente sunt dure pentru sistemul tău digestiv. Un factor de risc suplimentar îl reprezintă toate substanțele chimice necunoscute care ar putea fi utilizate în perioada de agricultură.

10. Brânzeturi

Mulți oameni nici nu își pot imagina că renunță la asta din dieta lor. Brânza este extrem de bogată în grăsimi și, atunci când este asociată cu alte alimente bogate în calorii, poate încuraja creșterea în greutate.

Un factor suplimentar este că soiurile pe care le găsim în supermarket conțin adesea o serie de aditivi potențial cauzatori de cancer.

11. Înghețata

Toată lumea iubește înghețata, dar consumul mult din ea poate duce la un risc crescut de colesterol și un risc crescut de diabet.

Poate, căutați alternative mai sănătoase, cum ar fi iaurtul înghețat de înaltă calitate.

12. Mâncăruri rapide și prăjite

O regulă generală este că orice a fost gătit în ulei nesănătos poate cauza cu siguranță probleme de sănătate.

Un factor suplimentar este că astfel de alimente creează foarte mult dependență și pot fi adesea consumate în cantități nesănătoase.

13. Pâinea albă

Studiile arată că în timpul preparării pâinii albe, cea mai mare parte a valorii nutritive pur și simplu dispare.

Se știe că ceea ce a mai rămas crește nivelul de zahăr din sânge, crescând riscul de diabet.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel