miercuri, august 12, 2020

De departe, cea mai populară băutură de Crăciun este celebrul lichior de ouă, specific Statelor Unite ale Americii.

Se prepară foarte simplu, din gălbenușuri bătute și amestecate cu zahăr, lapte, smântână lichidă, bourbon, nucșoară și spumă de albuș.

Germania s-a evidențiat mereu de Crăciun, cu popularul vin fiert, așa zisul Glühwein, nelipsit la niciun târg de Crăciun și se știe că germanii au cele mai frumoase târguri de Crăciun.

Citește și:

Delicioasa băutură se prepară simplu: Se fierbe vinul împreună cu lămâie, zahăr, cuișoare, scorțișoară și ghimbir.

Ponche Navideño este o tradiție a Mexicului, o băutură ușor picantă pe bază de tequila, care conține și un amestec de compot de fructe și nuci.

În Marea Britanie, este nelipsit Wassail. Este o băutură tradițională de Crăciun, care se prepară dintr-un amestec de cidru de mere, felii de portocale și lămâi, bețișoare de scorțișoară, cuișoare și nucșoară. Toate ingredientele se amestecă si se lasă la infuzat timp de 30 de minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă, apoi se fierbe la foc mic, aproximativ o oră. Băutura obținută va fi amestecată cu brandy, înainte de servire.

Citește și:

Glöggul finlandez a fost desemnat cu mult timp în urmă băutura lui Moș Crăciun. Este o băutură parfumată și tare, preparată dintr-un alcool deschis la culoare (vodcă, țuică, coniac etc.) și un amestec de sucuri de mere și afine sau fructe de pădure.

Este servit alături de o gustare de stafide și migdale.

Parteneri