Sari la conținut

Cele mai populare mituri despre sănătate. Iată ce lucruri nu ne îmbolnăvesc, de fapt

guma

Starea de sănătate este influențată de o multitudine de factori interni și externi. Deși anumite elemente ne pot dăuna, într-adevăr, există o serie de mituri despre sănătate care nu ne afectează exhilibrul organismului precum am crede. 

Fie că este vorba despre anumite tratamente, activități sau alimente, sănătatea ta nu va fi influențată în niciun mod. Deși este bine să cunoști cât mai bine elementele care prezintă un risc asupra sănătății, trebuie să știi că o parte sunt doar păreri populare și nu au un fond medical real.

Mituri despre sănătate. Ce nu te va îmbolnăvi, de fapt?

Troznirea degetelor

Sunetul troznirii degetelor poate fi neplăcut, dar acest obicei straniu nu va afecta sănătatea articulațiilor dumneavoastră. Cercetătorii nu au descoperit nicio diferență în cazurile de artrită între persoanele care și-au troznit degetele și cele care nu au făcut acest lucru.

Totuși, în urma studiilor s-a demonstrat că cei cu acest obicei au avut articulațiile mai slabe și mâinile mai umflate, motive bune de a înceta acest comportament, scrie Sfatul Medicului.

Răcești dacă stai prea mult afară

Dacă îți petreci timpul în aer liber ești, de fapt, mai protejat de răceală. Răcelile sunt cauzate de virusuri sau bacterii care sunt mult mai des răspândite în timpul iernii, din cauza contactului mai apropiat cu cei din jur. Ca atare, petrecerea timpului în aer liber scade probabilitatile de a contacta o răceală.

Vei lua în greutate dacă renunți la fumat

Fumatul crește, într-adevăr, rata metabolică. Un fumător consumă aproximativ 200 de calorii mai mult pe zi decât un nefumător, ca urmare a acestei schmbări a metabolismului. Cu toate acestea, fumatul nu schimbă metabolismul natural al unei persoane. Dacă te lași de fumat, metabolismul tău va fi cel normal. În plus, renunțarea la acest obicei nesănătos este esențial pentru sănătatea organismului tău.

Guma de mestecat rămâne în stomac timp de 7 ani

Guma de mestecat nu poate fi digerată, într-adevăr. Cu toate acestea, ea nhu va rămâne în organism ani întregi. Aceasta este eliminată în mod natural de organism, împreună cu restul deșeurilor și alimentelor nedigerate.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel