duminică, iunie 13, 2021

Visezi la cosite lungi, insa trebuie sa-ti tunzi parul des din cauza firelor despicate? Poate faci constant unul sau mai multe dintre aceste lucruri care practic iti distrug parul.

E important sa stim

ca orice ii facem parului nostru, in afara tratamentelor de hidratare, este o agresiune. Pieptanatul, uscatul, samponarea – toate sunt forme de agresiune pe care nu le iei in calcul. Ca sa nu mai vorbim despre vopsit, decolorat si folosirea aparatelor de coafare, despre care se stie deja cat sunt de daunatoare.

Care sunt insa cele mai rele lucruri pe care i le faci parului tau fara ca macar sa constientizezi acest lucru?

Pieptanatul agresiv

Cele mai multe dintre noi vor sa-si descurce parul rapid, asa ca uita de delicatete. Daca firele de par sar in toate partile in timp ce iti pieptani

suvitele, inseamna ca esti prea agresiva si ca in cativa ani parul ti se va rari considerabil. Acele fire rebele din crestet semnaleaza si ca ai mult par rupt de la jumatate, probabil tot din cauza periatul agresiv.

Incepe descurcarea parului de la jumatatea inferioara, pentru ca parul se incurca cel mai mult la varfuri, si nu degeaba: acestea sunt cele mai uscate. Fii delicata – cu rabdare, vei rezolva problema fara sa-ti rupi parul. Iti recomand sa aplici inainte un spray de descurcare, care improspateaza totodata si ofera o protectie suplimentara.

Spalarea frecventa

Apa fierbinte,

chimicalele din sampon, frecarea cu prosopul, uscarea – in procesul de spalare exista o gramada de elemente care iti distrug parul. De aceea e recomandat sa-ti speli parul de doua ori pe saptamana – in niciun caz in fiecare zi. Spalandu-l in fiecare zi nu faci decat sa obligi scalpul sa produca si mai mult sebum. In plus, iti recomand sa alegi un sampon cat mai bland, fara sulfati.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri