Sari la conținut

Cele mai sănătoase alimente de sărbători care nu duc la creșterea în greutate

Recomandările nutriționiștilor pentru mesele de sărbători
Sursa foto: pexel.com

Cele mai sănătoase alimente de sărbători care nu duc la creșterea în greutate. Sezonul sărbătorilor vine cu mese copioase, cu maioneza din salată, cu deliciosul cozonac sau  cu o porție generoasă de cârnați, care toate aceste alimente gustoase pot duce la creșterea în greutate. Secretul constă nu numai în moderație, ci și în alegerea unor mâncăruri bogate în nutrienți și sărace în zaharuri rafinate.

O masă echilibrată care pune accentul pe fibre, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși ajută la reglarea glicemiei și vă menține sătul, notează specialiștii, potrivit Shefinds.

Ria: Schimbarea câtorva lucruri mici

„Sărbătorile sunt despre a avea mâncare excelentă pe masă. Dar, nu ar trebui să vă ruineze planul de dietă. Schimbarea câtorva lucruri mici vă va ajuta să vă organizați masa în așa fel încât să vă umple, să vă facă fericiți și să vă dea energie pentru a doua zi”, explică dr. Ria Hawle, dietetician și nutriționist.

Citeste si…

Recomandările nutriționiștilor pentru mesele de sărbători

beneficiile conopidei pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Piure de conopidă

Piureul de cartofi este un element de bază la multe mese de sărbători. Dar dacă vă urmăriți greutatea, piureul de conopidă poate fi o mare schimbare de joc cu conținut scăzut de carbohidrați.

„Este cremoasă, plină de antioxidanți și ajută la combaterea inflamațiilor”, spune dr. Hawle.

Pentru a imita textura piureului tradițional de cartofi, medicul amestecă conopida cu usturoi și o lingură de iaurt grecesc.

Dovleac umplut

Nimic nu completează o masă confortabilă mai bine decât dovleacul. Dr. Hawle recomandă dovleceii, în special, pentru cei care doresc o glicemie stabilă și o talie mai subțire.

Citeste si…

Fasole verde

„Fasolea verde rumenită cu ulei de măsline și usturoi se potrivește atât de bine cu migdalele subțiri, care adaugă grăsimi sănătoase și magneziu. Ambele sunt excelente pentru stabilizarea zahărului din sânge”, spune dr. Hawle. 

 Legume prăjite (varza de Bruxelles, morcovii, cartofii dulci)

Când ai îndoieli, prăjește niște legume pline de nutrienți. „Legumele prăjite sunt pline de fibre, care ajută la menținerea stabilă a zahărului din sânge. Sunt atât de ușor de făcut”, spune dr. Hawle.

Opțiunile ei preferate includ varza de Bruxelles, morcovii și cartofii dulci. Și nu vă temeți de amidonul din cartofii dulci, aceștia sunt încă plini de beneficii.

Citeste si…

„Sunt plini de carbohidrați complecși și magneziu, care poate susține de fapt sensibilitatea la insulină. Săriți peste glazura dulce și prăjiți-i cu ulei de măsline, usturoi și ierburi pentru o garnitură la fel de nutritivă pe cât este de delicioasă”, susține medicul.

 

avatar image
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Citeste si…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Follow us on GoogleNews Doctorul zilei whatsapp channel