marți, iunie 28, 2022

Cele mai utile 5 sfaturi care vă vor proteja împotriva Covid-19. Ușor și eficient

Doi dintre mediciii de top americani dezvăluie cele mai bune practici Covid-19. Pe lângă măsurile standard de protecție, aceștia prezintă 5 sfaturi ușor de pus în practică și foarte eficiente, potrivit womasworld.com.

Important de știut este momentul în care să cereți ajutorul medicilor. Persoanele care se confruntă cu probleme de respirație, presiune toracică, confuzie, incapacitate de trezire sau de a rămâne treze sau dacă prezintă buze sau fețe albăstrui ar trebui să solicite imediat asistență medicală.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

Cele mai utile 5 sfaturi care vă vor proteja împotriva Covid-19. Prevenție

Luați vitamina D zilnic

Această vitamină puternică supraîncarcă celulele albe din sânge și ajută în combaterea infecției, explică expertul Andrea Gordon. Persoanele cu deficit de vitamina D sunt mai susceptibile de a suferi complicații severe ale Covid.

Mai mult, un studiu recent arată că persoanele cu niveluri de vitamina D sănătoase au fost cu 44 la sută mai puțin susceptibile de a contracta virusul decât omologii lor care aveau un deficit de vitamina.

În timp ce corpul nostru produce vitamina D atunci când pielea noastră este expusă la lumina soarelui, este greu să obțineți suficient soare în timpul iernii (și chiar mai greu pentru femeile cu pielea închisă la culoare). De aceea, Dr. Gordon recomandă administrarea zilnică de 2.000 UI la 4.000 UI de vitamina D-3.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Faceți gargară

Probabil că nu știați, dar aveți o armă secretă împotriva lui Covid în cabinetul de medicamente. Este vorba de apă de gură! Apa de gură conține uleiuri esențiale, cum ar fi eucaliptol și timol, care declanșează o creștere a secrețiilor protectoare nazale.

„Este ideal să faceți o gargară cu apă de gură antiseptică timp de 30 de secunde de două ori pe zi. Deoarece nasul este un punct de intrare pentru viruși precum COVID, aceste secreții creează o barieră care ar putea îndepărta infecția la trecere„, explică dr. Michael Roizen.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Suplimente cu melatonină

Un nou studiu la renumita clinică Cleveland sugerează că suplimentarea cu melatonină scade șansa de a contracta Covid, dezvăluie dr. Roizen. De fapt, hormonul a redus șansele de testare pozitivă cu 30%. Melatonina îmbunătățește somnul, care este un elment cheie pentru creșterea imunității.

„Poate, de asemenea, să scadă intrarea virușilor în celule”, spune dr. Roizen.

Acesta ne sfătuiește să folosim zilnic alimente bogate în melatonină, cum ar fi ananasul, cireșele și semințele de dovleac. Ai probleme cu somnul?

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Cele mai utile 5 sfaturi care vă vor proteja împotriva Covid-19. Recuperare rapidă

Folosiți la vitamina C

Dr. Andrea Gordon recomandă suplimentarea cu până la 1.000 mg. de vitamina C de trei până la patru ori pe zi pentru a combate inflamația declanșată de virus.

„Când simt că apare o răceală sau o gripă, iau vitamina C cât mai curând posibil. Aș face la fel dacă aș crede că simptomele mele se datorează lui Covid „, spune dr. Gordon.

Adăugați 10 mg. până la 30 mg. de zinc elementar, un mineral cu efecte antivirale, sub formă de pastilă zilnic.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

Curățați-vă plămânii

Respirația profundă „ajută la prevenirea acumulării de mucus care crește severitatea infecției”, spune dr. Lacy.

Acesta sugerează acest exercițiu.

Respirați adânc patru până la șase, inspirați prin nas și expirați prin gură; tuse la sfârșitul seriei. Repetați de patru ori pe zi.

Aportul suplimentar de oxigen accelerează plămânii – și corpul – de-a lungul căii spre recuperare. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private