vineri, martie 24, 2023

Apa de gură omoară coronavirusul? Un nou studiu a scos la iveală că acest produs folosit pentru igiena dentară și a cavității bucale are proprietăți nebănuite. Mai exact, ar putea fi un instrument cheie în lupta împotriva coronavirusului. Însă, nu orice tip de apă de gură și doar cele care conțin un anumit ingredient. 

Un profesor de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie a studiat cât de eficientă este apa de gură pentru combaterea Covid-19, transmite telegraph.co.uk.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

Apa de gură omoară coronavirusul

Se crede că transmiterea coronavirusului prin picături de salivă ar putea fi redusă prin calitățile antiseptice ale apei de gură.

Clorura de cetilpiridinium, un ingredient cheie în multe tipuri de apă de gură, a fost studiată de oamenii de știință pentru a descoperi eficacitatea în a contribui la stoparea răspândirii coronavirusului.

Clorura de cetilpiridinium are proprietati antibacteriene si contribuie la prevenirea formarii placii dentare. Din acest motiv, clorura de cetilpiridiniu este introdusă, de regulă, în apele de gură care împrospatează respirația.

Cercetarea a demonstrat că mai multe tipuri de apă de gură au fost eficiente în distrugerea coronavirusului în 30 de secunde.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private