marți, iunie 6, 2023

Tulburările tiroidiene pot avea cauze neașteptate. Tiroida este o glandă importantă a corpului deoarece e responsabilă de producerea hormonilor necesari metabolismului. Asta înseamnă că atunci când acești hormoni nu sunt suficienți, organismul nu va funcționa corect și nu va putea arde caloriile.

Cauze nebănuite de tulburări tiroidiene

1. Sedentarismul

Obişnuieşti să petreci peste 5 ore din zi stând pe scaun? Nu ai încă un program de sport la sală sau acasă? Ai o viaţă sedentară? Ei bine, trebuie să ştii că exerciţiile fizice ajută glanda tiroida să îşi exercite funcţiile.
Mai mult decât atât, surplusul de kilograme afectează tiroida. O viaţă activă şi un program de mişcare ajută la menţinerea greutăţii normale – un plus pentru sănătatea tiroidei.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

2. Cofeina

Orice exces este dăunător. E valabil și în cazul băuturilor care conțin cofeină. Prea multă cofeină afectează, printre altele, glanda tiroidă.

3. Alcoolul

Alcoolul este un duşman pentru multe organe, precum creierul, ficatul, inima, rinichii, tiroida etc. Alcoolul poate distruge neuroni din creier, poate produce aşa-numita „inimă de bou”, conduce la steatoză hepatica până la hepatită alcoolică, afectează rinichii, dar şi glanda tiroidă.
Este indicat să consumaţi alcool ocazional, săptămânal sau chiar mai rar, când este indicat să alegeţi băuturile alcoolice naturale.

4. Fumatul

Încă un motiv să renunți la țigări. Fumatul nu afectează doar plămânii ci și glanda tiroidă. Se pare că aceasta glandă este foarte sensibilă la efectele induse în organism de fumul de ţigară. Dacă nu eşti fumător, trebuie să fii foarte atent în ceea ce priveşte „fumatul pasiv”. Fereşte-te de fum dacă vrei să ai o tiroidă sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

5. Dieta bogată în dulciuri şi grăsimi

O dietă săracă în alimente crude, dar bogată în carne din comerţ (plină de hormoni şi antibiotice), grăsimi (sosuri, foietaje, alimente prăjite), dar şi dulciuri rafinate şi făinoase din faină albă afectează glanda tiroida.
Este recomandat ca aproximativ 50% din alimentaţia zilnică să fie reprezentată de fructe şi legume proaspete.

6. Prea puțin somn

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Tiroida se număra printre organele care au nevoie de somn pentru a se reface. Toroida are nevoie de somnul de noapte, mai exact acel somn care începe odată cu înnoptarea şi se termină odată cu răsăritul soarelui. Dacă aveţi un program de muncă încărcat, este indicat să dormiţi între orele 22:00-06:00.
Se recomandă o atenţie deosebită în privinţa sănătăţii pentru persoanele care lucrează noaptea.

Te-ar mai interesa: Studiu: Atacurile de cord GRAVE au mai mare probab...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private