luni, august 8, 2022

Celebra prezentatoare de la BBC Radio Newscastle, Lisa Shaw, a fost declarată moartă printr-un mesaj sfâșietor din partea familiei. Prezentatoare a murit la scurt timp după ce a primit vaccinul AstraZeneca.

Conform celor de la ChronicleLive, tânăra în vârstă de 44 de ani a a dezvoltat dureri de cap „severe” și s-a îmbolnăvit grav la o săptămână după ce a primit vaccinul împotriva coronavirus.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 10 alimente de post care NU îngrașă...

Ea a fost tratată pentru cheaguri de sânge și sângerări în secția de terapie intensivă de la Royal Victoria Infirmary din Newcastle, dar, din păcate, a murit vineri.

Se crede că riscul unui cheag legat de vaccin este de aproximativ unul la 100.000 pentru persoanele de 40 de ani.

Riscul de deces la orice vârstă din cauza unui astfel de cheag a fost ridicat la aproximativ unul din milion.

Oricine cu vârsta sub 40 de ani din Marea Britanie va primi o alternativă la vaccinul Oxford AstraZeneca din cauza unei legături cu cheaguri de sânge rare.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) a declarat că beneficiile vaccinului Oxford / AstraZeneca continuă să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor.

Te-ar mai interesa: Anevrism cerebral: ”Cea mai gravă durere de cap di...

Nu s-a dovedit că vaccinul cauzează cheaguri, dar  legătura devine din ce în ce mai puternică.

La sfârșitul săptămânii au fost anunțate omagii pentru „geniala” și premiata prezentatoare.

Într-o declarație publicată de BBC, familia mamei a spus:

„Lisa a suferit dureri de cap severe la o săptămână după ce și-a primit vaccinul AstraZeneca și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu. A fost tratată de echipa de terapie intensivă Royal Victoria Infirmary pentru cheaguri de sânge și sângerări în cap. În mod tragic, a murit, înconjurată de familia ei.”

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă când visezi o persoană care a murit. A...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private