Sari la conținut

Noi efecte secundare grave după vaccinarea cu AstraZeneca!Un pacient britanic a murit și doi sunt spitalizați de urgență!

vaccinarea cu AstraZeneca

Medicii din Marea Britanie atrag atenția asupra unui nou efect secundar sever după vaccinul cu AstraZeneca: accident vascular cerebral ischemic! Trei pacienți britanici au fost internați la spital și unul a murit, confrom Daily Mail.

Două femei de 30 de ani și un bărbat de 40 de ani au suferit accidente vasculare cerebrale ischemice după vaccin.

Rapoartele anterioare de cheaguri de sânge rare formate după vaccinarea cu AstraZeneca au implicat în mod specific tromboza venoasă cerebrală – o formă rară de accident vascular cerebral cauzată de blocarea venelor specifice.

Dar aceasta este prima dată când vaccinul AstraZeneca este legat de accidentele vasculare cerebrale ischemice –  apare atunci când se formează cheaguri în arterele majore, blocând fluxul de sânge și oxigen către creier.

  • Este pentru prima dată când vaccinul Oxford / AstraZeneca este legat de accidentele vasculare cerebrale ischemice
  • Apare atunci când se formează cheaguri de sânge și blochează fluxul de sânge și oxigen către creier
  • Specialiștii de la UCL au spus că incidențele legate de vaccin sunt incredibil de rare. Dar cu toate acestea, atrag atenția medicilor să monitorizeze simptomele timp de 4 – 28 de zile la cei care au primit acest vaccin

Specialiștii de la Spitalul Național de Neurologie și Neurochirurgie de la University College London (UCL) au declarat că incidențele legate de vaccinuri sunt incredibil de rare și mult mai probabil să se întâmple la persoanele care s-au infectat cu Covid.

Cu toate acestea, ei i-au îndemnat pe medici să fie în căutarea simptomelor clasice de accident vascular cerebral – cum ar fi slăbiciunea feței, brațului sau picioarelor sau tulburări de vorbire – la oricine a fost administrat vaccinul. Monitorizarea este recomandată timp de 4 – 28 de zile de la momentul efectuării vaccinului.

Acești pacienți ar trebui „evaluați urgent” pentru un sindrom foarte rar numit tromboză și trombocitopenie indusă de vaccin (VITT), au spus ei, adăugând că diagnosticul rapid este esențial.

Primul dintre cei trei pacienți care a suferit un accident vascular cerebral ischemic – o femeie asiatică în vârstă de 35 de ani care a murit ulterior – a suferit o durere de cap intermitentă pe partea dreaptă și în jurul ochilor la șase zile după ce și-a făcut vaccinul.

Cinci zile mai târziu, s-a trezit simțind stări somnolentă și cu slăbiciune pe față, braț și picior. A fost supusă unei intervenții chirurgicale pe creier pentru a reduce presiunea din craniu alături de alte tratamente, dar medicii nu i-au putut salva viața.

Al doilea pacient, o femeie albă în vârstă de 37 de ani, a suferit cefalee, confuzie, slăbiciune în brațul stâng și pierderea vederii pe partea stângă la 12 zile după vaccin. Aceasta a primit mai multe tratamente și a supraviețuit.

Al treilea pacient, un bărbat asiatic în vârstă de 43 de ani, a fost internat la spital la trei săptămâni după ce și-a primit doza de vaccin cu probleme de vorbire și înțelegere a limbii. A primit o transfuzie de trombocite și plasmă plus alt tratament și este în stare stabilă în acest moment,

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.