joi, mai 26, 2022

CELINE DION a anulat peste 16 de spectacole din cauza „spasmelor musculare severe și persistente”.

Timp de decenii, s-a părut că vedeta pop Celine Dion a fost de neoprit. Ea a lansat hit după hit, inclusiv melodia de top a topurilor Why You Loved Me, lansată în 1996. Dar un debut recent al unor „spasme musculare” a dus la o oprire semnificativă a carierei vedetei. În octombrie 2021, ea și-a dezvăluit pentru prima dată starea ei de sănătate și a anulat câteva spectacole. De atunci, ea a trebuit să anuleze alte douăzeci de concerte în turneul ei Courage World Tour.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Celine Dion a anunțat pentru prima dată în octombrie că are „inima zdrobită” să-și anuleze concertul de rezidența din Las Vegas.

Cântăreața canadiană, încântată să revină pe drumuri după ce și-a oprit turneul din cauza pandemiei, era programată să aibă concerte în noiembrie și ianuarie, dar a fost nevoită să le anuleze din cauza apariției bolilor sale.

Dar în cel mai recent anunț despre starea ei de sănătate, ea a dezvăluit că este nevoită să își anuleze încă 16 concerte din turneul ei din America de Nord.

Celine Dion

„Speram cu adevărat că voi fi bine să merg mai departe, dar presupun că trebuie doar să am mai multă răbdare și să urmez regimul pe care mi-l prescriu medicii”, a declarat ea.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

„Organizarea unui spectacol implică multă pregătire și muncă, așa că orice decizie luată astăzi ne afectează pentru cel puțin două luni. Voi fi atât de bucuroasă să îmi revin pe deplin, iar când vom depăși această pandemie, abia aștept să mă reîntorc pe scenă”, declara vedeta anul trecut.

Potrivit primului anunț al lui Dion din octombrie, vedeta se confrunta cu „spasme musculare severe și persistente”.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Cel mai frecvent tip de spasm muscular este o crampă musculară, care poate fi cauzată de oboseală musculară, deshidratare și întindere insuficientă.

Dar, deoarece spasmele lui Dion sunt continue, ele ar putea fi un simptom al mai multor afecțiuni diferite. Vedeta nu a dezvăluit exact ce cauzează spasmele.

În ciuda simptomelor „grave”, sora lui Dion, Claudette, a declarat pentru revista franceză Voici că „nu este grav”, deși „este trist”.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Spasmele musculare pot fi atribuite distoniei,locul în care oamenii au spasme musculare necontrolate și uneori dureroase.

Aceasta este de obicei o problemă pe tot parcursul vieții, conform NHS, dar simptomele acesteia pot fi tratate.

Clinica Mayo sugerează că o  „cauza exactă a distoniei nu este cunoscută”, dar ar putea fi cauzată de modificarea comunicării celulelor creierului în diferite părți ale creierului.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

Sunt spasmele musculare un simptom al ceva grav?

Distonia este uneori un indiciu al unor afecțiuni mai severe, cum ar fi boala Parkinson.

Alte afecțiuni care pot provoca distonie sunt accidentul vascular cerebral, paralizia cerebrală și scleroza multiplă.

Distonia poate varia de la o persoană la alta, dar poate avea un impact major asupra activităților de zi cu zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private