luni, iulie 6, 2020

Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES continuă seria trainingurilor de specialitate printr-un seminar aplicat, pe tema embolizării adenomului de prostată, pentru medici specialiști din Olanda, Italia, Germania și Portugalia.

Cursul suținut de către Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog, a punctat aspecte teoretice și practice privind efectuarea unei intervenții de ultimă generație – embolizarea adenomului de prostată. Aceasta este o alternativă mult mai confortabilă pentru pacient, deoarece nu implică anestezie, tăieturi și perioadă de spitalizare pentru recuperare.

Citește și:

Afecțiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale sexului masculin, întâlnită la peste 50% dintre bărbații cu vârsta peste  50 de ani. Dacă tratamentul medicamentos nu este eficient, sunt necesare alte soluții terapeutice, chirurgicale. Embolizarea arterelor prostatice este o soluție terapeutică relativ nouă (2000), ce aparține Radiologiei Intervenționale, fiind descrisă pentru prima dată de DeMeritt. Ea costa în închiderea vaselor de sânge ce alimentează adenomul de prostată și se efectuează endovascular, adică prin interiorul vaselor de sange.

Citește și:

“Tehnica embolizării adenomului de prostată este o soluție terapeutică modernă, la fel de eficientă ca și soluția clasică, chirurgicală, dar care elimină riscurile, complicațiile și discomfortul celei din urmă. Pacientul stă în spital 3 ore și își poate relua activitatea a doua zi”, explică Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog

Noutatea intervenției și expertiza medicului român au suscitat interesul specialiștilor, iar evenimentul s-a bucurat de participarea a 17 medici radiologi din țări precum Olanda, Italia, Germania și Portugalia.

Citește și:

“Centrele de Excelență ARES se remarcă prin calitatea actului medical și preocuparea constantă pentru pacienți prin oferirea unor tratamente revoluționare, minim invazive. În plus, acordăm o importanță deosebită componentei de educare și formare a pieței, la nivel național si internațional, de aceea organizăm în permanență traininguri de specialitate susținute de medici de prestigiu din cadrul centrului.

Ne bucurăm că reușim să respectăm standardele de Centru de Excelență și Training în Terapii Endovasculare și totodată că reușim să generăm un interes deosebit pentru medicina practicată în țara noastră, medicina pe care am dus-o la un nivel de performanță demn de invidiat.”, declară Iulian Pleșcan, Directorul Operațional al Centrelor de Excelență ARES.

Parteneri