Sari la conținut

CEO-ul Pfizer refuză să se vaccineze cu propriul vaccin. Motivul surprinzător

pfizer

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, nu a primit încă vaccinul împotriva  Covid-19 al companiei sale, declarând luni că el și alți directori „nu sunt în linia întâi”, în timp ce oficialii americani încep un efort masiv de distribuire a vaccinului în toată țara, conform CNBC.

Vaccinul, dezvoltat de Pfizer în parteneriat cu BioNTech din Germania, este primul aprobat pentru utilizare de urgență în SUA pentru prevenirea Covid-19.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat vineri utilizarea vaccinului la persoanele cu vârsta peste 16 ani, iar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, duminică, au recomandat oficial utilizarea acestuia.

 „Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum”

Cu toate acestea, există doze limitate disponibile și, ca atare, CDC a recomandat statelor să acorde prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății și rezidenților de îngrijire pe termen lung pentru distribuția inițială.

În timp ce compania lui Bourla a dezvoltat vaccinul, el nu este el însuși un lucrător medical de prima linie. El a spus că are și 59 de ani și are o stare de sănătate relativ bună, deci nu este pe deplin potrivit pentru el să primească vaccinul înaintea altor persoane care au nevoie de el mai mult.

În cazul în care ar fi fost vaccinat în fața camerelor de filmat, Bourla consideră că ar contribui la creșterea dorinței publicului de a primi vaccinul, conform unor cercetări interne.  Directorul Pfizer a ținut să sublinieze că „nici unul dintre directorii executivi și membrii consiliului de administrație nu vor fi vaccinați, întrucât ei nu lucrează în linia întâi.”

Bourla i-a îndemnat, de asemenea, pe americani să „aibă încredere în știință” și a încurajat oamenii să se vaccineze atunci când este cazul, în funcție de vârsta și ocupația lor.

„Acesta este un vaccin care a fost dezvoltat de o companie cu o vechime de 171 de ani pe piață!”, a spus Bourla luni la „Squawk Box”. „Acesta este un vaccin care a fost dezvoltat în lumina reflectoarelor, în lumina zilei, cu toate datele introduse într-un server.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.