Sari la conținut

Unde vor fi marile centre de vaccinare anti-covid din București. Nelu Tătaru. În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o primă tranșă „simbolică”

Campania de vaccinare anti-covid

Unde vor fi marile centre de vaccinare anti-covid din București. Nelu Tătaru. În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o primă tranșă „simbolică”.

În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni, în România, o prima tranșă „simbolică” de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. Această tranță înseamnă vaccinare și rapel pentru 5.000 de persoane. Ministrul interimar al Sănătății a spus la Digi24 că vaccinurile vor fi „dirijate” către secțiile de boli infecțioase.

„În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o primă tranșă „simbolică” de 10.000 de doze. Asta însemnând vaccinare și rapel pentru 5.000 de persoane. (Vaccinuri, n.e) pe care le vom dirija către secțiile de boli infecțioase”, a declarat Nelu Tătaru.

Marile centre de vaccinare anti-covid din București

Urmează o nouă tranșă de 600.000 de doze, pentru 300.000 de vaccinări și rapel, apoi, la fel, în a doua lună.Nelu Tătaru a mai spus că populația generală urmează să intre la vaccinare din martie-aprilie, până la luna iunie.

„S-a ales varianta unor centre de vaccinare mai mari. În București, ne gândim la Romexpo sau Arena Națională. Preconizăm ca într-un centru mare cum este Arena Națională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare. Fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin. Având zone de așteptare, unde se dă acel chestionar, se obține un consimțământ informat.

Medicul verifică bolile concomitente, verifică posibila stare alergică. Iar apoi va mai fi o altă zonă post-vaccinare, în care cel venit la vaccin va rămâne 15 minute, pentru a putea fi observat și evaluat”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că depozitul central va fi la Institutul Cantacuzino, unde există 10 congelatoare mari. De asemenea, în țară sunt șase centre regionale. Pfizer asigura acest transport cu mașini proprii în care sunt respectate condițiile transport.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel