Sari la conținut

CEO-ul Pfizer prezice când ne vom întoarce la normalitate și câte doze de vaccin vom mai avea nevoie

ceo pfizer

Vor reveni la viața normală în termen de un an, a declarat duminică CEO-ul și președintele Pfizer, Albert Bourla, adăugând că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală”, a declarat Bourla într-un interviu la ABC „This Week”, potrivit CNBC.

Însă această revenire va veni la pachet cu o serie de condiții și avertismente.

„Nu cred că acest lucru înseamnă că nu vor mai apărea diferite tulpini ale coronavirusului și nu cred ca ne vom putea trăi viața fără vaccinări. Dar asta rămâne de văzut”, spune el.

Predicția lui Albert Bourla cu privire la o viață normală este în concordanță cu cea a șefului Moderna, Stéphane Bancel.

„Începând de astăzi, într-un an, presupun”, a spus Bancel în urmă cu câteva zile, când i s-a cerut estimarea revenirii la viața normală.

Pe de altă parte, Albert Bourla subliniază că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

”Cel mai credibil scenariu al meu acela că, având în vedere că virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară tot felul de tulpini. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an, tocmai de aceea cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, însă nu știm concret. Trebuie să așteptăm și să vedem datele”, a declarat CEO-ul Pfizer.

Vineri, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Covid-19 pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat, o mişcare care a anulat recomandarea mai restrictivă a unui grup consultativ de experţi.

Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima lor serie de vaccinuri, în conformitate cu grupul consultativ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se opune puternic lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că naţiunile mai bogate ar trebui să ofere doze suplimentare ţărilor cu rate minime de vaccinare.

Bourla a declarat duminică că ”nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât ”dacă sunt necesare rapeluri”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel