sâmbătă, decembrie 5, 2020
Irina Lungu

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, cercetată pentru luare de mită, a revenit asupra demisiei de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare.

Practic, în urma acestui demers, Sorina Pintea rămâne managerul în funcție al acestui spital, doar că va avea o perioadă de concediu.

Fostul ministru al Sănătății și-a retras demisia de la conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, dar va fi înlocuită pe perioada în care se află în concediu medical de directorul medical al unității, Vasile Pop, scrie site-ul stirileprotv.ro

Pintea a fost reţinută de DNA la sfârşitul lunii februarie sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Fostul ministru ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe rânduri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimune de care suferă.

Parteneri