duminică, ianuarie 23, 2022

O echipă de cercetători de la Universitatea din California au descoperit o nouă întrebuințare a somniferelor.

Oamenii de știință susțin că au aflat care este mecanismul cu ajutorul căruia creierul construiește memoria, iar pastilele de dormit care conțin zolpidem ar putea îmbunătăți acest proces.

Ei speră că descoperirile făcute ar putea conduce la crearea unor noi terapii pentru îmbunătățirea memoriei în cazul celor care suferă de Alzheimer sau schizofrenie.

Te-ar mai interesa: Tratamentul de cancer de col uterin din ce în ce m...

Studiul contrazice însă descoperirile inițiale care au scos în evidență faptul că somniferele pot avea un efecte devastator asupra stării de sănătate, inclusiv asupra memoriei.

Oamenii de știință pretind însă că au demonstrat pentru prima oară rolul pe care îl joacă somnul în consolidarea memoriei în hipocamus-zona creierului implicată în organizarea și stocare informațiilor.

,,Acesta este primul studiu care demonstrează că poți manipula somnul pentru a îmbunătăți memoria,” spune psihologul Sara Mednick

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private