joi, august 18, 2022

Cercetătorii au descoperit dovezi clare potrivit cărora cuprul contribuie la apariţia unor modificări în creier, care ar putea cauza şi agrava boala Alzheimer, dar au concluzionat că este puţin de făcut în legătură cu această problemă, deoarece cuprul este prezent în alimentaţie şi de asemenea vital pentru sănătate.

Metalul, descoperit în alimente şi apa de băut, joacă un rol important în funcţionarea nervilor, dezvoltarea oaselor, formarea ţesutului conjunctiv şi secreţia de hormoni.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Exper...

Cercetători din SUA au efectuat o serie de experimente pe şoareci cărora li s-au dat cantităţi infime de cupru în apa de băut. În termeni umani, dozele au fost echivalente cu cantitatea de cupru pe care oamenii o consumă într-o dietă normală şi aproximativ o zecime din ceea ce este permis în cadrul standardelor privind calitatea apei în SUA.

Potrivit studiului, cuprul care se acumulează în creier a întrerupt eliminarea naturală a proteinei toxice amyloid beta , care este puternic implicată în boala Alzheimer. Cuprul a stimulat de asemenea direct neuronii care cresc producerea de amyloid beta.

Te-ar mai interesa: Amalia Năstase, luptă dură cu kilogramele în plus....

‘Este clar că, în timp, efectul cumulativ al cuprului este de a dezechilibra sistemele prin care proteina amyloid beta este eliminată din creier’, a afirmat autorul studiului, profesorul Rashid Deane, de la University of Rochester Medical Centre, din New York. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Dr Doug Brown, de la Societatea Alzheimer, a afirmat că studiul este încă în fază incipientă. ‘Având în vedere că cupru este un mineral vital, oamenii ar trebui să trateze aceste rezultate cu atenţie şi să nu-l elimine din dietă’

Te-ar mai interesa: Monica Pop, avertisment despre pastila de iod: „Ro...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private