Sari la conținut

Cercetătorii au descoperit o metodă revoluţionară care te scapă de kilogramele în plus fără să depui vreun efort

O nouă speranţă pentru persoanele care luptă cu obezitatea. Oamenii de ştiinţă de la Imperial College London au descoperit o metodă prin care poate fi suprimată pofta de mâncare.

Este vorba despre un „modulator inteligent implantabil”, cum îl numesc inventatorii săi, un mic dispozitiv de numai câţiva mm lungime, ataşat cu ajutorul unor electrozi-manşon de nervul vag (unul din cei 12 nervi cranieni care fac parte din sistemul nervos periferic) în interiorul cavităţii peritoneale din abdomen. Nervul vag are, printre alte funcţii importante, un rol în reglarea apetitului.Cipul şi electrozii „citesc” şi procesează semnalele electrice şi chimice ale apetitului, semnale percepute de nervul vag.Apoi, microcipul poate acţiona în funcţie de aceste date, trimiţând semnale electrice creierului penru a reduce sau a elimina impulsul de a mânca.

Acţiunea asupra nervului vag este o abordare nouă, care, speră oamenii de ştiinţă, s-ar putea dovedi mai ieftină, mai sigură şi mai eficientă decât chirurgia bariatrică – deseori ultima soluţie pentru cei care suferă de obezitatate avansată şi rezistentă la alte tratamente.

Dacă testele pe animale vor da rezultatele aşteptate, peste 3 ani ar putea începe testarea dispozitivului pe oameni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel