marți, ianuarie 26, 2021
Virgil Munteanu

Deşi, momentele cele mai potrivite pentru sex depind în principal de starea de spirit a partenerilor, oamenii de ştiinţă susţin că organismul dă randament pentru anumite activităţi doar în anumite momente şi în diferite zile ale săptămânii.

Oricât de amuzant ar suna, specialiştii britanici sunt de părere că cea mai potrivită zi pentru a face sex este joia.

De ce tocmai joia? Ei bine, in aceasta zi a saptamanii organismul atinge nivelul maximum de hormoni sexuali, spre deosebire de celelalte zile ale săptămânii, susţin oamenii de ştiinţă de la London School of Economics. Tot joia, te bucuri de un orgasm mai intens si mai revigorant.

În ceea ce priveşte momentul zilei ideal pentru a face sex, experţii au constatat că nevoile femeilor diferă de cele ale bărbaţilor. Astfel, bărbaţii preferă sexul de dimineaţă , deoarece în acest moment al zilei nivelul de testosteron este la cote maxime, iar erecţia este una puternică. De cealaltă parte, organismul femeilor înregistrează cel mai mare nivel de hormoni sexuali după-amiaza sau seara.

Specialiştii susţin că este de preferat sexul de dimineaţă, deoarece atunci energia e la cote maxime. În plus, persoanele care fac sex dimineaţa se simt bine pe tot parcursul zilei, deoarece se eliberează în organism hormoni precum oxitocina, supranumit şi hormonul iubirii. Sexul făcut seara este benefic pentru eliberarea tensiunii acumulate pe parcursul zilei, dar cercetătorii atrag atenţia că satisfacţia partidelor de amor făcute după terminarea programului de lucru poate fi diminuată, deoarece organismul este slăbit.