joi, martie 30, 2023

Deși avem un număr scăzut de cazuri în ultimele zile, cercetătorul Octavian Jurma, alături de alte cadre medicale atrage atenția că trebuie să ne așteptăm la o agravare a situației.

Noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a ajuns și la noi în țara și are o rată de mortalitate cu 70% mai ridicată, după cum a declarat săptămâna trecută premierul Marii Britanii.

Octavian Jurma: Relaxarea măsurilor ar putea duce la o nouă serie de infectări în săptămânile următoare.

”Ar fi trebuit să ne temem de virus fără să luăm această măsură de relaxare. Avem nenumărate avertismente(…). Acest val trei poate fi chiar mai mare decât valul doi având în vedere că noua tulpină este mai infecțioasă cu până la 70%”, a spus cercetătorul Octavian Jurma, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

”Suntem într-o cursă contractronometru cu virusul. Oamenii nu înțeleg pentru că nu am avut o campanie de educație și de informare corectă, dar într-o pandemie nu ai de ales între a te vaccina și a nu te vaccina, ai de ales între a te imuniza cu virusul și a te imuniza cu vaccinul.

Mai devreme sau mai târziu, virusul ne va vizita pe toți”, a mai spus cercetătorul.

Coronavirus în România, 24 ianuarie 2020. Peste 1.000 pacienți din nou la ATI

Coronavirus în România, 24 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România.

Până duminică, 24 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 711.010 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  653.125 de pacienți au fost declarați vindecați.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până duminică, 24 ianuarie 2021, 17.776 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private